recenze

Mystery Island II

Mystery Island II

"Hýr kchám d mén in blééék, jé je jéa...", jó Muži v černém. To byla brnkačka! Teď jde ale do tuhého. Na obyčejné kontrolní misi jste jako člen US Navy součástí posádky ponorky USS Volarus. Běžná plavba se ovšem změní v horor po srážce s neznámým objektem. První domněnky vedou k Rusům. Jak ovšem během hry zjistíte, nemusí to být jediné vysvětlení...
Tolik na úvod k mystické adventuře Mystery Islands II. Po srážce na moři se vám podaří se zbytkem železa doplout až ke břehům jakéhosi ostrova. Matně si vzpomínáte, že podle námořní mapy by tu žádný takový být neměl. Každopádně tomuto jevu vděčíte za svůj život.

Když odezní první splín sebezpytu ("Co si počnu!"), rozhlédnete se po pláži a v dáli spatříte zvláštní paprsek, který jakoby mířil z ostrova do nebes. A vskutku, ostrov je obehnán jakousi světelnou koulí. Na opačné straně pláže se zase za útesem rýsuje podivná "bublina", která vydává měkké bílé světlo. Uvnitř bubliny jako by se něco hýbalo. Nic naplat. Máte umřít žízní na pláži, nebo mít naději, že to jsou lidé...

Adventurka MI2 je poměrně slušně zpracovaná gameska, která je okořeněná porcí paranormalit, nepozemských entit a náladovou hudbou. V roli mariňáka vás čeká nelehký úkol vyřešit záhadu podivných bytostí a jejich ještě podivnějších záměrů. Úkol, srovnatelný snad jen s odbouchnutím asteroidu ve filmu Armageddon.

Grafika neurazí, byť je vidět, že byla renderována v nějakém ne zcela profesionálním softu. Žádnou fotorealistickou šou neočekávejte. Atmosféra vás však zcela pohltí, a proto se nebojím říci, že na tuto drobnost vcelku rychle zapomenete. Audiostránka je na výši, každá situace je ozvučena jiným trackem, což dává šmrnc rozmanitosti.
Jediné, co by se dalo výrazněji vytknout, je příliš přímočará hratelnost na jedné straně a příliš vysoké nároky na abstraktní myšlení na straně druhé, jednoduše - nevyváženost. Vzhledem k rozsáhlosti však tuto hru k pohrání rozhodně doporučuji, nýbrž takových je na free scéně málo.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

ufoun | 05.01.07 v 17:53

tak už jsem na to přišel ale nemůžu zjistit co můžu udělat v tom městě.(1.)

ufoun | 05.01.07 v 17:06

prosím poraďte jak dál? už jsem se dostal do té bubliny.


galerie

Mystery Island II Mystery Island II Mystery Island II Mystery Island II

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce