recenze

Mr. Smoozles Goes Nutso

Mr. Smoozles Goes Nutso

Co uděláte, když vás pronásleduje šílený kocour se zbraní v ruce? Dáte se na útěk, že? K tomu navíc budete muset vyřešit spoustu dalších problémů od vysvobození uvězněných přátel po obligátní záchranu světa před zlými emzáky, kteří tuto nepříjemnou počáteční situaci vytvořili. Skvělá hra, která je nyní kompletně zdarma.
Hra vychází z internetového komiksu o kocourovi jménem Mr. Smoozles (autor Steve Ince), který vystupuje i v této hře. Vy ovšem ovládáte Eda, jeho kamaráda, který musí vzít situaci do svých rukou. V první řadě to bude útěk, jelikož vám je v patách šílený Mr. Smoozles.
Ten se tak trošku pomátl po zásahu paprsku zlých Goragonů a se samopalem v ruce běhá sem a tam. Úvod máme za sebou, jde se na samotnou hru.

Jelikož byla dříve hra distribuována za nějaký ten peníz, dá se očekávat apriori vysoká úroveň. A taky ano :-).
Hru bych zařadil někam mezi akční adventury. V první řadě totiž budete docela často po lokacích běhat., tedy aspoň v těch, v nichž vás pronásleduje váš momentálně bláznivý přítel a střílí po vás. Podotýkám, že s postupem ve hře stále častěji a přidají se k němu i další. Když už je klid, přichází na řadu hádanky. Ty vycházejí z rozhovorů s postavami a je důležité to neflákat a skutečně číst. Vyhnete se tak (ještě větším a delším) zákysům. Mluvte s nimi opakovaně, což je taková malá nápověda. Kromě toho sbíráte předměty a všechny aktivní předměty se ve vaší blízkosti lesknout, takže byste neměli nic přehlédnout. Předmětů zas není tolik, ale často budete muset běhat tam a zpátky kvůli informacím a aktivováním různých panelů, kódů, sbírání klíčů… no na práci toho zkrátka budete mít dost.

Důležitým aspektem je sbírání krystalů. Zezačátku to nejde (je to tak schválně), ale potom už nenechávejte ani jediný bokem nebo na později. Je to totiž jakási měna, která vám zpřístupní nejedno vodítko a vchod.
V rozsáhlém světě, kde zažijete rozhodně spoustu zajímavých a vtipných situací, se vyskytují i nástěnné přístroje, které vám naštěstí připomenou aktuální úkoly a vy se tak okamžitě zorientujete poté, co si naloadujete uloženou hru. Protože mi věřte, k této hře se budete vracet.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 04.10.16 v 18:33

tohle znám dobrá hra


galerie

Mr. Smoozles Goes Nutso Mr. Smoozles Goes Nutso Mr. Smoozles Goes Nutso Mr. Smoozles Goes Nutso Mr. Smoozles Goes Nutso