recenze

Lure of the Temptress

Lure of the Temptress

Příběh plný napětí, zvratů a dobré zábavy. Tak asi těmito slovy by šla ve stručnosti charakterizovat náplň dnešní hry. Vše se točí okolo zlé čarodějky Seleny, která si podmanila jedno království a bude jen na vás, dokážete-li jí v tom zabránit!
Revolution Software. Tak díky tomuhle týmu jsme si mohli vychutnat takový Broken Sword, který zhruba v polovině devadesátých let velmi pěkně osvěžil žánr adventur. Zmínili jsme se o něm i v našem článku o adventurách. Zlomený meč, jak zní v českém překladu název této hry, ovšem nebyl jejich prvotinou. Debut totiž slavil Revolution Software právě s dnešním Lure of the Temptress.

Jednalo se o komerční titul, který se nyní honosí free licencí. Z této hry se tak stává zcela unikátní dílo, protože bez jakýchkoliv problémů můžete okusit něco, co před více než deseti lety lehce vyzdvihlo tuhle společnost do popředí. Základním stavebním kamenem je opět příběh. Ten se točí okolo již zmíněné zlé čarodějky Seleny. Ta si podmanila mnoho sluhů a společnými silami ovládali jedno místní království a podmanit si nezapomněli i jednu blízkou vesničku Turnvale. Tomu všemu se snaží zabránit nadějný hrdina Diermot, který se s několika společníky rozhodl postavit Selenině armádě, jež ovšem jeho družinu zdolá a Diermota uvrhne do vězení. Zde v podstatě začíná celý příběh. V kůži Diermota se tedy budete muset dostat na svobodu a Seleně ukázat, že si s vámi neměla zahrávat. Záhy získáte i společníka. Bohužel také zjistíte, že pro poražení zlé čarodějnice toho bude potřeba udělat mnohem více. Podrobnosti si ale z tradičního důvodu nechám raději pro sebe. ;)

Co se mi na hře opravdu líbilo, byla velmi zajímavá interakce, která se jen tak nevidí. Obtížnost je pochopitelně mnohem vyšší. Narazíte-li na jakýkoliv problém, stačí se obrátit na náš podrobný návod, který by vás měl dostat ze všech nesnází. Hra je staršího data, a i když byste ji měli naprosto bez problémů spustit i pod Windows, doporučujeme raději zvolit prográmek DOSbox. Tradiční cestou hra sice fungovat bude, ovšem s největší pravděpodobností budete muset oželet audio složku, tedy nedílnou část pěkné atmosféry. Pozor si je třeba dávat i na ochranu proti kopírování. Tu obejdete tak, že po prvním spuštění najedete kurzorem myši do menu a přes položku File restartujete hru. Lure of the Temptress je velmi povedenou hrou. Léta jsou sice na ní znát, ale to vůbec nemění nic na tom, že se jedná o skvělou adventuru. Máte-li tento žánr rádi, pak bez váhání stahujte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Marian | 05.06.07 v 20:38

Ono to jde, ale musíte použít program DOSBOX(?), který emuluje prostředí systému MS DOS. Tato hra je totiž extrémního stáří a byla určena právě pro systém MS DOS (10-15let zpátky...). Právě tyto staré hry je obtížné, ne-li nemožné spustit pod windows XP nebo Vista.

bohda | 05.06.07 v 20:04

podle návodu to může být zajímava a pěkná hra,ale nikdy mi nejde spustit i syn,který je o generaci chytřejší mi řekl to samé,JDE TO VůBEC?


galerie

Lure of the Temptress Lure of the Temptress Lure of the Temptress Lure of the Temptress Lure of the Temptress

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce