recenze

Imscared

Imscared

Znám hry, které mě dokážou vyděsit během hraní, ale Imscared je první kousek, kterého jsem se bál i po dohrání a uzavření. Už vám někdy hra nechala zprávu na vašem počítači?
Halloween je v plném proudu a mě se z obrovské míry hororových her začíná třást ruka. Hlavně po posledním kousku Imscared se budu nervózně ohlížet dalších pár dnů. Přitom se jedná o velmi milou blbůstku. Ocitáte se na neznámém místě obklopeni pixelovým nábytkem a hledáte další cestu nebo klíče, které vám otevřou dveře. Občas se ozve nepříjemný zvuk, ale poslouchat musíte, někdy se jedná o nápovědu. Jediné, na co si opravdu musíte dávat pozor, jsou tajemné obličeje, které s vámi udělají krátký proces a ukončí hru… Opravdu ukončí? Už při spuštění se mi po návratu na plochu mírně zpřeházely ikony v liště (což možná nebyl úmysl), ale jaké to bylo překvapení, když jsem od hry nalezl v její složce zprávu (hru je nutno mít rozbalenou na disku). Tohle se mi ještě nikdy nestalo a já pevně věřím, že už nikdy nestane. K ovládání vám bude stačit myš, WASD a E pro sbírání a aktivování předmětů.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

UnHynek

UnHynek | 31.10.12 v 20:34

To je dobrá otázka a zamyslíme se nad tím určitě.. nechtěli bychom, aby nemohl napsat komentář i nezaregistrovaný, ale asi by neměl mít možnost si zvalot přezdívku, kterou používá člen komunity..

Wes_P | 31.10.12 v 14:18

Koukám... tady se nabízí otázka, proč není diskuze spojená s povinnou registrací. Protože pak kdejaký psychotik může krást cizí identity...

Twister

Twister | 31.10.12 v 12:19

Omlouvám se za spam. Vypadá to, že máme bug v diskuzi.....

Twister

Twister | 31.10.12 v 12:19

Hej Wes_Pe to je můj nick! :D Vašek kolik lidí, tolik chutí. Mě dostal první bubák v momentu, když jsem sebral klíč. Prostě normální situace, ale otočím se a ... šel jsem si ohřát mléko na uklidnění.

Twister

Twister | 31.10.12 v 12:17

bug?

Twister

Twister | 31.10.12 v 12:17

Teda mě.... grrrr

Twister

Twister | 31.10.12 v 12:17

Hej Wes_Pe to je můj nick! :D Však kolik lidí, tolik chutí. Mně dostal první "bubák" při sebrání jednoho klíče, prostě normální situace, ale otočím se a .... šel jsem si ohřát mléko na uklidnění.

Twister | 31.10.12 v 12:08

Tak toho prvního bubáka jsem zahlédl a myslel jsem si, že je to konec hry. Ale pak jsem si všiml těch nových souborů...
S tím padáním do systému to šlo určitě vyřešit nějak elegantněji. Padnutí do systému jsou 3+. První je ten bubák prakticky hned po začátku. Druhé je, když se hra tváří, že je konec. Jdou slyšet kroky a je černá obrazovka. Tam je to přes ESC. A to třetí padnutí je úplně na konci hry. Těm se prostě nedá vyhnout. Připočítáme-li k tomu nějakou tu chybu v garážích, tak jich může být mnohem víc :-) .
Fóra a diskuse jsem taky prošel. Nikdo si nestěžoval. Třeba jsem měl pech a to co se stalo by se stalo tak i tak. Nevím. Ostatně teď už je to jedno, protože už jsem si vše vrátil do původního stavu:-). Slenderů je už moc - proto je už nehraju. Imscared měl našlápnuto k slušné hře. Mám takové hry rád. Ale otrávilo mě to natolik, že tuhle hru můžu posuzovat pouze přes škraloup rozladěnosti a tak si nemůžu všimnout nanicovatého gameplaye, nulového strachu a nejasného poselství, které nám tahle hra chce vydat. A ještě jsem objevil malý bug - Shift+W (běh), pusťte W a držte Shift. Panák stojí na místě, ale pořád slyšíte svůj běh :-). Tentokrát jdu proti nadšenému proudu... sorry.

Twister

Twister | 31.10.12 v 11:32

Wes_P: Tak to se nám tu začíná rýsovat záhada. Projel jsem několik diskuzí na jiných stránkách, oficiální web tvůrce. GameMaker komunity (opravdu je to v něm děláno) a nikdo ten tvůj problém nepotkal. Zkus napsat tvůrci. http://mymadnessworks.altervista.org/blog/?doing_wp_cron=1351678955.5044190883636474609375 Taky ti vadí neodvratitelné padání, jenže aspoň jednou (možná vícekrát), tě prostě musí někdo dostat, aby hra pokračovala vzkazy ve složce. Například po jednom sebrání klíče tě určitě něco překvapí zezadu. U několika hráčů vím, že se neotočili nebo nepřítele neviděli a pád hry považovali za bug. Pokud ti vadí pravidla hry, tak s tím se holt nedá nic dělat. Mně se to líbilo a člověk konečně dostal něco originálního. Slender už opravdu začíná být mírně obehraný. S tím Firefoxem ale opravdu raději napiš.

Wes_P | 31.10.12 v 10:59

Twister: Já tu hru dohrál - i přes ten (můj) problém - a tak dobře vím, že 2 pádům do systému se prostě nevyhneš! Největší "sranda" je, že se mi ta nemilá věc s Firefoxem stala pár hodin před tím, než tu hra vyšla a tak byly zážitky zrovna čerstvé... Já moc na náhody nevěřím a nikdy se mi takový fatální problém s Firefoxem nestal (aby mi zůstal holý, bez všech serepetiček a nastavení) a jelikož se to stalo během 2 (NEODVRATITELNÉHO) pádu této hry, tak jsem chtěl hráče varovat, že může i taková eventualita, která mě potkala, nastat i na jejich počítači. Když se podíváme čistě jenom na hru, tak zrovna za moc nestojí. Vše se točí kolem "najdi klíč a odemkni dveře". Tu a tam zvuk a někdy bubák (bílá hlava z několika pixelů) a rádoby zajímavé txt soubory a obrázky, které se vám samovolně tvojí ve složce s hrou.
A tak po 15 minutovém hledání klíčů, pár vypnutí hry (nejlepší je po tom prvním na to nesahat a hodit tento škvár do koše), jedním lehkým zákysem (koukejte se i pod stůl) stojíte v poslední místnosti, kde vás po ukončení hry čeká 3 pád do systému. Hele, tak jsou vlastně 3 povinné pády a ne 2...:-)))

Twister

Twister | 31.10.12 v 10:30

Wes_P: To geniální padání do systému je v momentě, kdy tě v té hře dostanou. Jo, jsou tam nepřátelé. S tím Firefoxem je to nemilá věc. Já naštěstí používám Chrome (ten ale taky občas vymrzne).

Wes_P | 31.10.12 v 00:05

Hra musí být rozbalená v konkrétní složce, protože po "pádu" vyrábí další soubory, které je nutné číst, aby hra šla vůbec dohrát.
Mně se však stala nemilá věc. Při hraní jsem měl otevřený i Firefox a při jednom "pádu" se mi sekl a při další spuštění byly vymazány doplňky a vůbec celé nastavení bylo nastaveno na default!
A jelikož se mi tohle nikdy nestalo, tak může být na vině tahla hra (ale nemusí) a její geniální padání do systému (což je hovadina tak i tak!!!).
Za sebe říkám: RUCE PRYČ! Stejně není o co stát.


galerie

Imscared Imscared Imscared Imscared

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce