recenze

I'm Free

I'm Free

Příběh otroka, jehož loď ztroskotá na neznámé planetě, a tak neví kudy kam – nejvyšší čas vydat se prozkoumat ostrov. Point-and-click adventura.
Otrok jménem Aldoux se ocitá na planetě s podivnou kartičkou v kapse, kterou neumí přečíst. Hlavní hrdina tak musí najít způsob, jak si poznámku přečíst, a do toho bude brzy jasné, že na planetě figuruje jistá skupinka obyvatel, kteří mají moc nad celím kosmem. Na úvod docela hutný oříšek, který je potřeba rozlousknout.
Pěkně v adventurním stylu procházíte jednotlivé lokace, v nichž sbíráte předměty, zkoumáte další aktivní okolí a komunikujete s postavami. Posbírané předměty se ukládají v inventáři a lze je kombinovat, přičemž jejich správné využití vám obvykle otevře postup dále. Zkoumání předmětů nové informace spíš nepřinese, ale je fakt, že graficky občas nejde poznat, co to je. A nakonec dialogy – na můj vkus poměrně užvaněné, leč ne vždy informačně prázdné. Je lepší si je číst a přetrpět občas přítomné filozofické podhoubí.

Klasická adventura se vším, co k ní patří. Hádanky jsou místy zákysové, některé lokace budete navštěvovat opakovaně pro nové předměty a nepochopil jsem, proč autor umístil do hry tolik prázdných ostrovů bez aktivních míst a objektů. Jen to zdržuje a mapu znepřehledňuje. Takto je z toho jen obyčejný průměr, který ničím nevyčnívá. Jelikož se jedná o první díl série Tales from other Universes, doufám v lepší díly. Tento titul je hlavně pro zaryté adventuristy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Drticka

Drticka | 21.05.19 v 12:29

jo je to dobrý

Petulinda

Petulinda | 14.11.17 v 23:31

text příspěvku

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 03.08.16 v 08:50

dobré


galerie

I'm Free I'm Free I'm Free I'm Free I'm Free I'm Free I'm Free

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce