recenze

Fiend

Fiend

Strach, napětí a atmosféra, jež by se dala krájet. Tak tohle je v kostce dnešní Fiend, titul, jenž se nesnaží stát nejlepším hororovým titulem všech dob. Přesto se jedná o gamesku, která milovníkům žánru přinese mnohé zajímavé chvilky.
Jestli znáte komerční kousky Sillent Hill či Resident Evil, bude se vám dnešní „hříčka“ líbit. Obsahem jim je Fiend totiž velice podobný. Jak již bylo zmíněno v perexu, jedná se o hororovou hru. Dlouho jsem váhal, do jaké kategorie ji zařadit, nakonec jsem vybral právě adventury, protože vyjma toho, že se vypořádáváte s nepřáteli, řešíte spoustu logických úkolů, děláte rozhovory a prostře vše, nač jste zvyklí. Vše je viděno pěkně z ptačí perspektivy (podobně zpracován byl například Haunted House). Autoři zde ale hodně sází na příběh. Nejedná se tedy o bezduché pobíhání z jednoho místa na druhé, ale vše má svůj řád. Velice užitečné je pečlivě pročítat rozhovory, protože mnohdy v nich je lehce nastíněn postup, který musíte následně použít. Bohužel se zde objevily drobné chyby, které se čas od času projeví na hratelnosti. Jedná se například o umělou inteligenci nepřátel. Ta je zde velmi mizivá, protože vaši oponenti se prakticky neustále na vás tlačí a mnohdy vás posunou na místo, ze kterého nemůže klasickým způsobem odejít nikdo z vás.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

v koncich men | 02.03.07 v 20:44

hej prosim nema tu nekdo odkaz na navod na tuhle parbičku.....zamrzlsem a nevim jak dal......za každou pomoc dík

artman | 26.11.06 v 13:55

tak tak, DreamWeb jsem mel taky tu cest kdysi davno hrat a zpracovanim jsou si dost podobne...Presto v samotne naplni jsou videt jasne rozdily (hlavne v pojeti pribehu), takze obe hry v hraci zanechaji zcela odlisne pocity. :)

bob_senklar | 26.11.06 v 00:11

Hodně mi to připomíná starej Dreamweb :-) Fajn pařbička.


galerie

Fiend Fiend Fiend Fiend