recenze

Drachenhort

Drachenhort

Člověk, který sleduje zábavní průmysl už si mohl všimnout, že bylo natočeno nespočet snímků, kde figuruje slovo "země". Země policajtů, Nebe a země, Země andělů, Země dinosaurů, Země nikoho. Ale kdo z vás už viděl zemi draků?
"Drachenhort" by se dalo přeložit jako "Dračí poklad" případně "Dračí úkryt". Osobně se přikláním k první variantě, protože hlavní roli v této barevné a zvukomalebné gamesce tvoří neohrožený růžový dráček. Homosexuální klišé s růžovou barvou v tomto případě není na místě, protože zde platí nepřímá úměra - oč menší je, s o to větší vervou se pouští "mužně" za sběrem ztracených diamantů.

Na své cestě potká mnoho roztodivných nepřátel, většinou z říše smrti nebo slizu. Proti těmto ohavům má samozřejmě zbraň ze všech nejdrakovatější, ohňoflus. Tato akční adventura je svým zaměřením vhodná spíše mladšímu publiku (největší ultraviolence je zpopelňování kostlivčích opruzů), chce to však znalost buď německého nebo anglického jazyka.

Po grafické stránce hra dopadla celkem obstojně, jen se divím, proč není plynulý scrolling ani na 1 GHz+ mašině. Vše je pestrobarevné a postavičky až kýčovitě 3D modelované. Skrz hlavu nám Drachenhort nechá plynout veselé rytmy a jediné nad čím hudrám je ovládání. Na place je dost míst, kde se dráček zadrhne, což v případě, že ho pronásleduje kostěj chrastič může znamenat drakův konec. I tak bych ale doporučil tuto diamantovou senoseč pro zpestření přesně takových okamžiků, jakými jsou lelkování nebo tlučení špačků.

Gute Reise!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

Drachenhort Drachenhort Drachenhort Drachenhort