recenze

D´ni Legacy

D´ni Legacy

Graficky excelentní adventura, kterážto je neoficiálním produktem fenomenální řady Myst – Riven - D'ni lore. Projděme si atmosferické "dobrodružství" naducané 30 minutami originální hudby a mnoha zapeklitými puzzle! A to setsakra zapeklitými puzzle! :-)
Jednou z nejprodávanějších komerčních her dávné minulosti byla série 3D adventur s uchvacující grafikou s názvem Myst. Futuristická, fantazijní a současně romantická atmosféra dokázala připoutat na mnoho hodin k monitorům i ledajakého adventurálního neznaboha.

Bobby Kanaeaupuni, projekt leader hry D´ni Legacy, byl skalním fanouškem Myst série a v roce 1997 se rozhodl zrealizovat svůj projekt. Přizval pár schopných a ochotných spolupracovníků a po několika letech „přetržitého“ vývoje tu máme dnes jejich vcelku ojedinělý výtvor. Jak již bylo řečeno, ocitáme se dnes ve virtuálním 3D světě, který nám před lety „prošlapal“ Myst. Poznáme zde hlavní hrdiny - Agmise, Noiru and K'aastora, kteří prochází nelineárním příběhem světem mnoha dimenzí, světem, který navozuje spolu s originální hudbou (viz.komentář níže) tu správnou „mystickou“ atmosféru. Hrou jsem procházel poměrně dlouho (a upřímně – nedohrál jsem ji já měkota…), nicméně jsem pochopil jedno – hra je to rozsáhlá, putujeme v ní přes portály do různých „ages“ (věků) a má přímou návaznost na D´ni Lore, což byla – jak jsem z výkladu pochopil – originální komerční předloha tohoto kousku. Umíte-li anglicky a chcete-li se dozvědět více, pak si pročtěte storybook autorů, naleznete jej zde. Zásadním způsobem je ve hře dominantní hudba, kterou složil přímo pro ni hudebník Mark Germani na svém KorgXD5 syntetizátoru – a je vidět, že i přes nadupanou mašinku (která by sama o sobě možná stačila) dokázal do svých skladeb zakomponovat svou fantazii v souladu s lokální atmosférou.
Dodatek: Vzhledem k tomu, že tento adventurální kousek je poměrně tuhý, dovolím si vás – v případě zákysu – nasměrovat na tuto adresu, kde najdete řešení některých hádanek.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

light | 05.07.08 v 18:14

zas tak téžké mi to nepřišlo, nevím jestli to má více alternativ na dohrání ale měla jsem to poměrně rychle. Skončila jsem tím, že jsem tomu chlápkovi (nevim jak se jmenoval, myslim agmis) dala klíč, díky kterýmu se měli se svou ženou noirou dostat pryč a nabídl mi že mě vezmou sebou..game over
nebo to jde nějak jinak?

koki | 25.05.07 v 11:08

vypadá to velmi krásně, jen si to našinec takhle nevychutná naplno... ;o)

Marian | 25.05.07 v 10:11

... čeština by - zatím - nebyla... :-(

koki | 25.05.07 v 07:01

a čeština by nebyla? ;o))


galerie

D´ni Legacy D´ni Legacy D´ni Legacy D´ni Legacy D´ni Legacy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce