recenze

Cirque De Zale

Cirque De Zale

Jiná dimenze, cirkus, paranormální jevy…Tak to je jen část toho, co vás čeká v následující adventuře, kterou vytvořila jedna jediná osoba. Vaším úkolem je stát se provozovatelem jednoho cirkusu a zajistit tak solidní podívanou pro vaše okolí.
Jako fanda adventur rád vzpomínám na ty časy, které jsem jako mladý hoch strávil u druhého pokračování hry Monkey Island. Titul plný vtipu, zajímavých situací a spousty dalších věcí, mě přesvědčil, že tento žánr má své zvláštní kouzlo. Od těch dob uplynulo spousta času, já si zahrál několik desítek dalších adventur a nastavil jsme si tak laťku, že se snažím vyhledávat opravdu jen kvalitní kousky.

Těch jsme zde v poslední době měli několik. Nebudu je zde jmenovat, stačí, když zavítáte do naší sekce adventur. Raději se vrhnu na popis tohoto kousku, pyšníci se názvem Cirque De Zale. Velmi si cením toho, že celý projekt vznikl z rukou jedné autorky. Ta se jmenuje Rebecca Clements a opravdu mi dokázala, že ji tituly z již zmíněné série Monkey Island oslovily, protože je v tomto kousku vidět smysl pro detail a jemný humor. Hra má ale dost společného i se sérii Simon the Sorcerer. Příběh je poměrně prostý, po zmařeném vystoupení vašeho šéfa jste přeneseni do jiné dimenze, kde máte jediný úkol – stát se provozovatelem jednoho cirkusu. Velmi rychle ale zjistíte, že to nebude tak snadné. Musíte totiž nejen sehnat vhodné lidi, ale i překonat některé překážky (dostat se třeba z vězení). Úkol pro kované adventuristy jako stvořený.

Délka je pak rozhodně sympatická, obtížnost není ale tak velká. Drobné chybičky se titulu nevyhnuly. Zejména je dobré si pamatovat veškeré cesty, odkud přicházíte na obrazovku, protože často nebudete vědět, jak se dostat nazpátek. Po téhle stránce je Cirque De Zale lehce nevychytaný. Dlouho jsem zvažoval, kolik následující hře udělím procent. Mé vysoké hodnocení vyplývá zejména z faktu, že titul tvořila pouze jedna osoba, což při pohledu na celkovou kvalitu musím patřičně ocenit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

Cirque De Zale Cirque De Zale Cirque De Zale Cirque De Zale Cirque De Zale