recenze

Chasm

Chasm

Adventur je málo, nemluvě o těch originálních, které by stály za povšimnutí. Chasm je ale výjimka: nabízí originální grafické zpracování a i když trpí několika zásadními nedostatky, za stáhnutí jistojistě stojí.
Adventury jsou ve freewarových luzích a hájích velmi oblíbené, obzvláště pak v našich končinách. Svědčí o tom nejen zájem z řad hráčů, ale i počet titulů, které každoročně spatří světlo světa. K snazší tvorbě adventur napomáhají různé vývojářské nástroje jako kupříkladu WME. Chasm však vybočuje z řady, neboť jde o adventuru kompletně zpracovanou ve FLASHi. Zda je to ku prospěchu věci se vám vynasnažím vylíčit na následujících řádcích.

Na první pohled hře nelze zapřít jednu věc; grafické zpracování je opravdu originální, stejně jako základní herní myšlenka. O kráse grafiky si můžete udělat obrázek sami z přiložených obrázků, s myšlenkou vás už ale musím seznámit. Autoři se podobně jako v legendárním Neverhoodovi rozhodli o přiblížení hry co možná největší hráčské mase. V překladu to znamená asi tolik, že ve hře narazíte jen na minimum textu a vše můžete zvládnout bez znalosti jakéhokoliv cizího jazyka. S mluveným slovem se potkáte jen minimálně, vše se dá zvládnout jedním kliknutím myši, bez jakéhokoliv přemýšlení. Nerad bych vás připravil o překvapení a prozradil, co bude hlavní náplní příběhu, stačí, když se zmíním, že hlavní hrdinou je kachna....

Hře ale i přes originalitu musím výrazně strhnout body za krátkost (s dohráním za pár minut nebude mít problém nikdo) a absenci audio prvků. Za vyzkoušení to ale stojí!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

veselacskaut | 23.03.07 v 16:53

jděte k prasklině, vlezte do ní, vylezte po žebříku.otočte prostředním kohoutkem a běžte dveřma.Vejdete do kulatého vchodu , bežte opačným směrem , než je to prasklé.Dojděte k žebříku po něm vylezte,zavřete levý kohoutek.Shoďte lano a zavřerte pravý kohoutek.Slezete po provazu dolu a půjdete dvířkama přes lávku otočte levý kohoutek, bežte zpět k lanu po, kterém vylezte.zavřete prostřední kohoutek a pak otevřete pravý kohoutek.Běžte zpátky po lávce a otevřete všechny kohoutky.Bežte k pásu a něj skočte.půjdete k pytli a v něm přejdete na druhou stranu. Běžte rovně smyčkou a běžte po schodech pak pokračujte podle návodu veselac skaut!(to jsem já),až budete nahoře bežte ke kouhputku , který otevřete,pak zavřete pravý kohoutek a bežte po druhém běžícím pásu, dojdete k pytliku po něm přejeďte , bežte prasklině vlezte do ní ,pak po žebříku nahoru a otočit prostřední kohoutek.

veselacskaut | 18.03.07 v 14:12

zvuky nechybí!

veselacskaut | 18.03.07 v 14:09

Návod prosím.jediné co vím jsou ti roury z těma vlnama:hned vlezte do té první roury nahoru, A1-A2 nahoru-A3 nahoru-A3A-B3 do leva-B4 nahoru-B5 doleva-A5A.A5 doleva-ke dveřím, po žebříku nahoru, A9 nahoru-A9A-B9 nahoru B10 do leva-A10A-a jste na hoře a dál to nevim

Nuoko | 19.09.05 v 22:22

Tedy vůbec nemohu souhlasit s autorem článku, že ve hře chybí zvuky - osoběn považují ozvučení za velmi stylové, kroky, bezzradné zvuky Ptakopyska (kachny nemají ocas), foukací harmoniku za perfektně dokreslující horkou atmosféru západoamerického kaňonu a šplouchající voda jen a jen vybízí k tomu, abych se místo hraní radši šel vykoupat.

A že to je jednoduché? Vždyť co byste chtěli? Má to 1.5 MB a je to hříčka, ne hra, nemůžete Chasm dávat do stejné škatulky jako velké tituly (a abych byl upřímný, mě osobně pobavil mnohem víc, než třeba rozvláklých 5 Amuletů) a měřit všem stejným metrem jen proto, že se nejvíce podobají hernímu stylu Adventure.

O jednoduchosti bych pochyboval - že nebudete potřebovat logické závity, to vůbec není pravda.


galerie

Chasm Chasm Chasm

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce