recenze

Captain Delta

Captain Delta

V dnešní hře se vžijete do role kapitána Delty, který má za úkol ochránit citlivá data. Během svého letu je však napaden a nezbývá mu, než nouzově přistát na neznámé planetě. Podaří se mu přežít? To už je jen a jen na vás.
Hrdinou do jehož role se hráč vžije tentokrát je sympatický kapitán Delta, jehož poklidný let vesmírem naruší dvojice agresorů. Náš hrdina však zachovává klid a s rozvahou se ukrývá do mlhoviny, čímž se elegantně zbavuje svých pronásledovatelů. V tu chvíli však ještě netuší, že to pravé dobrodružství na něj teprve čeká. Zhruba tak by se dalo převyprávět pěkné animované intro dnešní adventurky, která patří k tomu nejlepšímu, co lze mezi volně šířitelnými adventurami zahlédnout. Nebál bych se hru přirovnat ani k podobným komerčním hrám, které jsou běžně v prodeji, protože celkové zpracování je až neuvěřitelně precizní, to bych však předbíhal a připravil vás o dnešní recenzi.

Dobrodružství našeho kapitána začíná ve chvíli, kdy se probere na neznámé planetě po tom, co jeho loď havaruje v důsledku poškození při nárazu do malého asteroidu. Protože je náš hrdina kliďas a hned tak něco jej nerozhází, rozhodne se, že se podívá po nějakých náhradních dílech a zároveň se pokusí najít schopného mechanika, který by mu pomohl s opravou lodi. A tak se tedy vydává vstříc osudu a pokouší se prozkoumat neznámou planetu a najít známky civilizace. A věřte tomu nebo ne, nejen že najde inteligentní život, ale dokonce se mu i podaří odhalit zajímavé skutečnosti. Ne víc vám opravdu neprozradím, protože pak by to nebylo to pravé dobrodružství, jež je s objevováním neznámého úzce spjato. Co se délky hry týče, pak se dá říci pouze jediné, vše je tak akorát, tedy ani krátké ani dlouhé, takže se rozhodně nemůže stát, že by vás hra prostě přestala v polovině děje bavit.

Nyní si řekněme něco málo k technickému zpracování. Grafika, videa a animace prostě nemají chybu, dokonce bych řekl že se dají zařadit mezi takové perly jako například The Silver Lining (což je dosud nedokončené neoficiální pokračování série King Quest). Hudba rovněž patří k tomu lepšímu mezi free adventurami, co ale překvapí asi nejvíce je dabing, ten je totiž naprosto perfektní a nelze než konstatovat, že kvalitnější dabing jsem ve free hře asi ještě neslyšel. Jediným mínusem tak pro mne zůstává pouze německá lokalizace, toto je však věc názoru a každý to prostě může vidět jinak. Můj osobní závěr tedy zní jednoznačně: Vážení přátelé nastal čas na který jsme všichni tak toužebně čekali, nejlepší adventura tohoto roku je zde!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

fydo | 26.10.08 v 15:09

proč je to německy??? škoda, delete...

Shadee | 21.06.07 v 15:34

Tak to tě bohužel musím zklamat, titulky nejsou a pravděpodobně nebudou.

Exo | 19.06.07 v 18:12

prosim niekto poradte,,ci sa daju niekde stiahnut na to tiulky??thanks

UgraUgra | 17.06.07 v 18:36

Škoda že to je v němčině.


galerie

Captain Delta Captain Delta Captain Delta Captain Delta

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce