recenze

Blue TOP

Blue TOP

Zachraňte svět barev a zapište se nesmazatelným písmem do kroniky městečka Colorov jako nejodvážnější policista všech dob! Není to pěkná představa? Dnes nemusí zůstat jen u toho. V Blue Top se to stane skutečností.
Adventur je freewarové scéně dosti pomálu, tudíž objeví-li se nějaká, bereme ji všemi deseti. Když se navíc jedná o českou hru a to ještě s dabingem, není co řešit. Blue TOP má obě tyto vlastnosti a proto ji dnes máme pod hledáčkem, nevíc se jedná o počin od známých týpků z Mystery Studio, kteří ukázali svou zručnost již ve hrách Sim Village 2 respektive Sim Village.

Příběh je přinejmenším zajímavý, ale nevím jestli svou originalitou nebo přihlouplostí. Přesto vám ho alespoň ve zkratce nastíním. Vše se odehrává ve městě Colorov, Mr. Black chce zničit svět barev a jediný kdo mu v tom může zabránit jste vy, speciální agent ve službách týmu Blue TOP. Možná si řeknete, co je na tom a já s vámi musím jedině souhlasit. Obtížnost Blue TOP je velice lehká a hraní vám nepotrvá déle jak 15 minut. Hlavní „síla“ této gamesky ovšem nespočívá v délce, nýbrž, jak jsem už naznačil, v dabingu. Je jasné, že zahraniční servery s freewarovkama by ji pravděpodobně nechtěly, ovšem my jsme Češi a je-li jakákoliv blbůstka v našem rodném jazyce, tak ji hned stáhnem. Dnes se zvukem bohužel zase moc nepochodíme, je sice pěkné, že z repráčků se linou české nadávky a prupovídky, které jsou navíc občas i vtipné, ale co z toho, když hercům není příliš rozumět. V některých dialozích jsou různé hlasitosti aktérů a vy proto musíte zesilovat zvuk, abyste zjistili alespoň nějaké souvislosti. Navíc jsem se setkal s malou chybičkou.

Hlavní hrdina okomentoval počin, který byl proveden až v zápětí. Možná je to jasnovidec, nevím, ale pokud ano, proč by mi hned na začátku neřekl jak dostat Mr. Blacka. Jinak oceňuji snahu autorů, kterou vynaložili při nahrávání rozhovorů. Nebylo by fér celou recenzi plnit hanou, podívejme se tedy i na klady Blue TOP. Již zmiňovaný humor a čeština jsou asi nejzřetelnější. Jinak už záleží na vkusu jednotlivých hráčů, to se týká zejména grafiky. Ta by mohla připomínat dětské malůvky pastelkami, ovšem nutno podotknou, že dítko, jež by bylo autorem, by se za ně stydět nemuselo. Ve hře je to už něco jiného, a v dnešním trojrozměrném světě je tato grafika dost přežitá.

A dál? Dál už nic. Stačí snad říct, že Blue TOP je průměrná gameska se solidní hratelností a nebýt češtiny, tak bych asi dlouho váhal zda ji stáhnout. Čeština ale je…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Maniak10 | 06.12.06 v 16:01

Ta hra je straaaaaaaaaaaaaaaaaasne kratka
som ju presiel za 5 minut.

Adam | 24.09.04 v 18:00

už vidím jak ňakej kluk umí programovat a namalovat hru v malování už idím ja tak sedí a mluví do mikrofonu

sisi | 02.08.04 v 08:37

Ako mam ziskať penaze?

Hanswurst | 14.07.04 v 21:29

Mimochodem - krysí maso se píše s tvrdým Y po R! Autoři hry napsali "krisí" jak do hry, tak do názvu souboru ve složce "zvuky".

Hanswurst | 14.07.04 v 21:24

Tak tato hra ROZHODNĚ NENÍ na 15 minut, jak uvádí pan Šabata. Dohrál jsem ji za necelý dvě minuty a byla vopravdu ultralehká. Dabink je to jediný, co by mi na ní nerušilo. Grafika je však mizerná - mohli to aspoň udělat na celou vobrazovku. V tom vokně člověk nemůže pořádně proniknout do atmosféry hry (i když, upřímně řečeno, tato hra žádnou atmosféru neměla).

Karpoclak | 20.03.04 v 15:58

Tož hrozné to bylo toto, ale dabínk byl špica na hovna, ale aspoň sem se zasmál jak ten hovado to daboval. Takou legraci sem dlouho neviděl a ani neslyšel.Víc takových nedodělků! To je zprávná cesta k úspěchu.

Já | 16.03.04 v 20:28

Tak tohle je vážně hrůza! Čekal jem kvalitní hru, ale dočkal jsem se akorát sračky s odporně nekvalitním dabingem, pitomým příběhem, a celkově to nestálo ani za tu dobu stahování. Proč se někdo namáhá vytvořit takovej brak, nechápu.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce