recenze

Ben Jordan 1

Ben Jordan 1

Debut je pro mnoho lidí velmi obtížní a tak se není čemu divit, že občas neškodí nějaká ta drobná pomoc. Soukromý detektiv Ben Jordan se vydává vyřešit svůj první případ a protože jsou Benovou specializací paranormální jevy, máte se nač těšit!
Grundislav Games je jméno týmu, která má tuhle sérii na svědomí. V její hlavní roli je soukromý detektiv Ben Jordan a počínaje dneškem se pokusí vyřešit několik zapeklitých úkolů, které sužují místní obyvatelstvo.

Ben Jordan Case 1: In Search of the Skunk-Ape, jak zní celý název tohoto titulu, vás zavede na americký kontinent (na Floridu) a vaším úkolem bude vypátrat jedno místní stvoření, které podle očitých svědků děsivě smrdí a vypadá opravdu nevšedně. Paranormální jev je na světě a Ben se tak může pustit do práce. Herně je titul postaven na interface, který před několika lety zdobil tituly společnosti Sierra (např. King's Quest), takže počítejte s tím, že můžete získávat za své snažení body a využívat zcela jiné pojetí, než jak tomu bylo u her společnosti LucasArts. Trochu mě ale překvapilo, že jsem tyto body získal prakticky zadarmo, v podstatě za každou menší akci jsem měl i osm bodů. Dostat se nad polovinu tak nebyl vůbec žádný problém. Hra je navíc dosti krátká a vcelku jednoduchá, takže nepochybuji, že se vám povede získat plný počet. Titul má i nevšední atmosféru, důraz je kladen na napětí a trochu tajemna, takže rozhodně nepočítejte s tím, že byste se při hraní popadali za břicho, jak tomu možná bylo u Maniac Mansion Felixe nebo obecně od her společnosti LucasArts.

První díl je tedy rozhodně nadprůměrný, ale skutečně nemůžete počítat s dlouhotrvající zábavou. Vše dohrajete poměrně rychle. Velikost souboru je naštěstí zanedbatelná, takže pokud jste ještě neměli možnost tento kousek okusit, pak tak rozhodně učiňte. Jako předkrm k dalším dílům to je úplně výborné!

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

69 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

Ben Jordan 1 Ben Jordan 1 Ben Jordan 1 Ben Jordan 1 Ben Jordan 1

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce