recenze

Becherdó

Becherdó

Taky si myslíte, že lidožrouti už neexistují? To není tak jisté! V této adventuře bude vaším úkolem zbavit poslední barbary jejich zlozvyku, a to pomocí Becherovky!
Becherdó se v roce 2001 zúčastnila soutěže Becher Game, ale na první pozice nedosáhla, nejspíš kvůli těžké konkurenci her: Zlatý kalich, Kota 236, Bechman, atd. První zmíněná hra spadá do stejné kategorie - tedy adventury. Přesto se domnívám, že tato gameska vám má co nabídnout.

Jak už to u adventur bývá zvykem, hlavním pilířem této hry bude příběh. Aby tvůrci tento plod jejich práce ještě okořenili, přidali prvky výukových her. A tak po dohrání budete mít pocit, že šlo spíše o zeměpisný kviz, než o klasickou adventuru. Ale pěkně po pořádku. Jako vítěz soutěže o nejlepší slogan pro firmu Jan Becher přicházíte do kanceláře ředitele. Budete obeznámeni se situací na ostrově Palau Banda (jak jistě tušíte, to je to místo kde přežívají zbytky kanibalů) a dostanete nabídku, že můžete pomoci světu vymýtit tento problém. Nepůjdete na to cestou boje, což může být námětem na další hru , nýbrž cestou smíru. A že vám hodný pan Becher na cestu přibalí opravdu dostatek Becherovky, tím si můžete být jisti. Budete vyloženi na vlakovém nádraží a zbytek své cesty již absolvujete sám (pouze s Becherovkou. Poté nasedáte do vlaku směr Hamburg a váš poznávací zájezd se rozjíždí. Setkáte se s několika lidmi, jejichž nálada je na bodu mrazu, ale co že máte s sebou? Přeci Becherovku! Tímto medikamentem nakonec dostanete i samotného náčelníka Hannibala a letíte domů plni zážitků z cest.

Každopádně musím říci, že se mi hra velice líbila a to hned z několika důvodů. V první řadě dialogy můžete odklikávat, takže pokud čtete rychleji, nejste nuceni čekat dokud postava domluví. Prostě klik a jste o větu dál. Řekl bych, že hudba se autorům velice povedla a mnohokrát jsem se přes den přistihl, jak si ony melodie nevědomky pobrukuji. Grafika je na slušné úrovni, rozhodně se nedá říct, že by hru nějakým způsobem degradovala. Dialogy nejsou nadabovány (nadabované dialogy v kategorii freeware zdaleka nejsou běžné), což se promítlo na relativně malé velikosti archivu, u postav se proto zobrazují textové titulky. Jsem názoru, že autoři si dali dost práce a dovedli hru do stádia, kde je těžké ji cokoli vytknout. Abych pořád nechválil, narazil jsem na pár faktů, které mě moc nepotěšili. Hlavní hrdina Honza je chodící reklama na Becherovku (a jiné produkty společnosti Jan Becher), dokonce se mi zdá, že to občas s těmi slogany přehání. Možná po dohrání hry namítnete, že obtížnost otázek je příliš vysoká, já jsem ale názoru, že pokud by zde byly místo toho otázky lehčí, dokázal by snad každý uhodnout vše napoprvé, což by dle mého názoru zhoršilo hratelnost. Pokud vás ve hře zarazí některá z otázek - vesměs jsou zeměpisného ražení, nemusíte hledat v atlase.

Hádat můžete libovolně-krát, a tak je zjištění správné odpovědi pouze otázkou času. Dávejte si ovšem pozor na otázky samurajského kapitána parníku - pokaždé, ať už odpovíte správně nebo ne, provede jakýsi chmat tím svým bodákem, což vám časem může začít lézt na nervy. Nakonec si nemyslím, že Becherdó byla šita horkou jehlou a je to na ní znát. Párkrát jsem se dokonce i zasmál. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

kostic | 12.01.08 v 21:33

hrozná hra..vůbec mi to nepřípomíná nic z adventury

Vašek | 01.03.07 v 10:20

Jak mám zhodit toho chlapa ze záchraného člunu?

Patrik | 10.07.06 v 18:52

Bauvi:Mečom prerez lano

Kamca:Keď ich skombinuješ klikni na kompasi smer kadial ches ist.A pozor,moze to byt aj severozapad a pod.

Bauvi | 16.04.06 v 14:43

Dostal jsem od kanibala kotlik ale nevim co mam zkombinovat abyh mohl odletet.

Kamca | 11.05.05 v 16:45

Muzete mi nekdo rict co mam delat kdyz se dostanu na lodku smerem k ostrovu a domorodec me opusti, musim zkombinovat kompas a atlas.ale nevim vube co mam s tim dal udelat. uz me fakt ni nenapada.

Anettta | 20.03.04 v 15:36

Ze začátku mi ta hra připadala poměrně zábavná, ale když sem se dostala do ponorky, kde sem měla seřadit moře od největšího po nejmenší, tak mě to nepustí dál. Zadala sem pochopitelně správné seřazení a nic.Jakákoliv kombinace se jim nelíbí, takže nemůžu dál. Co mám dělat???

rh7 | 12.03.04 v 13:48

tahle hra je dosta stara,ja sem si ji od nekud stahoval pred par rokama,ale jestli chcete doporucit super adventuru,tak na www.freehry.cz je život není krásný,zatim je 5 dílů.ale má jich bejt 14,faktish doporucuju,je to supeeeer!!!!!

Adéla | 07.03.04 v 18:10

No myslela jsem že ta hra bude delší ale jinak je pěkná

Fox | 07.03.04 v 11:05

Supr hra!!!! Škoda jen,že je tak krátka! Jinak sem se sup pobavil,i když sem propadal ze Zeměpisu!!!

Recode | 06.03.04 v 10:22

Tak to je jasne kdyz tato hra byla delana na tu Becher soutez :)

Richard | 05.03.04 v 23:29

Hra je velmi jednoducha, ale je moc kratka i kdyz je celkem i vtipna.Ale spis nez o hru slo zrejme programatorum teto hry o reklamu, prptoze kazdy druhy slovo je Becherovka.

Recode | 05.03.04 v 17:16

No sranda to je ale je to stare jako stfine :)

Lenka | 05.03.04 v 16:57

jaká je ta hra????

Bla | 05.03.04 v 15:51

Ta hra je celkem zabavna


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce