recenze

Back to The Future: Its About Time (Episode I)

Back to The Future: Its About Time (Episode I)

U všech Skotů, hodinky tentokrát nebudete potřebovat, neboť zde se čas pohybuje… v úplně jiných rovinách. Hra vytvořená na motivy legendární filmové trilogie, takže jestli vám jména jako Marty McFly, Emmett Brown a „Ajný“ nic neříkají, doporučuji si vše připomenout. I když se totiž jedná jen o první epizodu z celkem pěti, narážkami a hláškami se to tu jen hemží. A to je dobře.
První důležitou informací je, že hra je dělána s ohledem na filmové fanoušky. V postavách, respektive jejich kreslených protějšcích, bezpečně rozeznáte herce Michaela J. Foxe, Christophera Lloyda a ostatní. Grafika je totiž vyvedena naprosto precizně, kreslená a do detailů. To stejné by se dalo říci o dabingu. Žánrově se jedná o klasickou klikací adventuru, čili budete chodit po parádně ztvárněných lokacích jako je Hill Valley 1931, „doupě“ Dr. Browna nebo zkoumat vnitřek DeLoreanu – už jsem říkal, že všechno vypadá skvěle?

Nalézáte předměty a z inventáře je pak následně použijete na rozřešení hádanky nebo aspoň v posunu dále. Inventář lze pohodlně vyvolat stiskem kolečka myši. Nedílnou součástí jsou dialogy, a i když se objeví sem tam užvaněnější pasáž, vůbec to nevadí. Kromě užitečných vodítek se dočkáte i mnoha fórků a vtipných situací.

Celou dobu jste vtaženi do děje. Hra totiž působí jako takové filmové dílo., do kterého můžete zasahovat. Možná, že kamera je lehce nezvládnutá, což si všimnete hlavně při procházení města. Ale zase to neznamená, že byste přehlédli nějaký důležitý předmět. V adventurách toho nachodíte opravdu hodně a tento titul není výjimkou. Jediným mým problémem bylo riziko poslintané klávesnice při sledování předělových videí a vůbec dění obecně. K svižnosti napomáhá i přítomnost nápovědy, která byla do hry přidána. Takže klasické zákysy se nekonají a frustrace se jen tak nedočkáte. Příběh je plný událostí, akce, děje a, pokud jste fanoušky filmového zpracování, nostalgie (proudový kapacitátor, model náměstí, spousta pověšených hodin…), takže jej samozřejmě neprozradím. No, možná jen prozradím, že Doktor zmizel před šesti měsíci…

Epizoda I byla uvolněna jako free, jedinou podmínkou je registrace na oficiálních stránkách výrobce. Kliknutí na download vás přenese tam, kde registraci můžete uskutečnit. Rozhodně to stojí za to.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 01.10.16 v 09:07

vypadá zajímavě snad půjde stáhnout


galerie

Back to The Future: Its About Time (Episode I) Back to The Future: Its About Time (Episode I) Back to The Future: Its About Time (Episode I) Back to The Future: Its About Time (Episode I) Back to The Future: Its About Time (Episode I)

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce