recenze

Apprentice

Apprentice

Začátek týdne si jistě zaslouží velmi pěknou adventuru, kterou Apprentice bez pochyby je. V roli sympatického kouzelníčka bude vaším úkolem získat tři suroviny a vytvořit tak své první kouzlo, s nímž můžete ohromit svého mistra. Troufáte si tedy?
Noční můry jsou věc nepříjemná, o tom není pochyb. Někdo se s nimi umí vypořádat lépe, jiný s trochu většími problémy. Jisté ovšem je, že tyto nepříjemné sny potkají jednou za čas opravdu každého a ani třeba takoví kouzelníci nejsou v žádném případě výjimkou.

Možná se ptáte, proč to zde zmiňuji? Odpověď je velice jednoduchá. Nějak podobně totiž začíná příběh dnešní gamesky, kde se ocitáte v kůži čarodějnického učně Piba. Ten ovšem vyřešení tohoto zlého snu musí nechat na později, protože má před sebou velmi důležitou zkoušku, v níž musí svému mistrovi předvést, jak je na tom s kouzlením. Vytvořit takové kouzlo ovšem není vůbec nic jednoduchého. Za potřebí budou celkem tři ingredience, kterými jsou sýr, okurka a oregano. Vaším úkolem je bude samozřejmě najít. Více už raději neprozradím, abych vás nepřipravil o zajímavý zážitek, na nějž v průběhu hry narazíte. Hra tedy nepostrádá kvalitní příběh. V průběhu hry budete navíc zavedeni na velice zajímavá místa, nacházející se v okolí vašeho hradu, kde ostatně celá gameska začíná. Na druhou stranu, těchto míst nebude mnoho, protože hra trpí jedním vážným nedostatkem, kterým je bohužel mizerná délka. Jednotlivé hádanky jsou navíc poměrně logické a i průměrnému hráči tohoto žánru by nemělo trvat dohrání více než dvě hodinky. Pokud přesto narazíte na komplikaci, je pro vás samozřejmě připraven kompletní návod. Doporučujeme ho ovšem použít v nouzi nejvyšší! ;)

Hnacím motorem je v tomhle případě Adventure Game Studio. Několik informací o něm jste si mohli přečíst v našem článku. Já jen dodávám, že autor svoji práci skutečně neodflákl a vytvořil skutečně zajímavou adventuru, která stojí za to okusit. Na úplný závěr bych jen rád dodal, že počínaje dneškem konečně odstartovalo to, co jsme dlouho slibovali. Během celého týdne u nás, stejně jako dnes, najdete každý den po jedné adventuře, u níž nebude chybět kompletní návod a několik zajímavostí. Doufáme, že s naším výběrem budete spokojeni. Enjoy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

Apprentice Apprentice Apprentice Apprentice Apprentice

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce