recenze

Aidas Strange Christmas

Aidas Strange Christmas

Aidiny Vánoce budou letos jiné, takové dobrodružné. To ovšem naše hrdinka ještě netuší a spěchá na schůzku se svým přítelem. Když se ale ten nikde neukáže, první semínko pochyb a tajemství je zaseto. Kdyby Aida věděla, do jakých nesnází a světů ji hledání partnera přivede.
Kdyby to věděla, možná by se s ním i rozešla, aby měla klid. Ano, čeká ji spousta zapeklitých hádanek, rébusu a kde jinde by se měla ocitnout než v Santalandu.

Strašlivý název místa, ve kterém se zanedlouho ocitnete, již mnohé předznamenává. Bude tam zima, sníh, hodní skřítci, zlí trolové a v neposlední řadě jakýsi seschlý Santa. Zkrátka typická vánoční směsice postav, se kterými budete komunikovat, budete od nich dostávat úkoly a občas prohodí nějakou tu humornou hlášku. Nutno podotknout, že dialogů je tu poměrně dost, přičemž mnoho z nich mi přijde naprosto zbytečných. K adventurám to nicméně patří. Stejně jako sbírání předmětů, s nimiž můžete zase jiné objekty zkombinovat, použít, nebo dát nějakému charakteru. Třetím do party akcí je zkoumání všeho, co naleznete, nebo co je aktivní. V tomto ohledu jsou to mnohdy i užitečné informace, takže nepodceňujte žádný koš stojící opodál :-).

Osvěžujícím prvkem jsou různé minihry. Během dobrodružství tak zasednete například ve skladu hraček za dělo a budete muset postřílet v časovém limitu partičku trolů. Velmi zajímavá gameska. Tvůrce navíc uvádí, že hra má dva možné konce. Je tu tedy hned několik prvků, které zaručují solidní porci zábavy.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

Aidas Strange Christmas Aidas Strange Christmas Aidas Strange Christmas Aidas Strange Christmas