recenze

Achar Chronicles: Oblitus

Achar Chronicles: Oblitus

Máte rádi adventury a zelenou barvu? Pak se připojte k příběhu vojáka a vědce Erena Tersonga, který se stal součástí experimentu a… ten se zase nepovedl. Loď byla přepadena, všichni mrtví nebo pryč a na vás v hibernační kapsli zapomněli. Hm, to bude zase jednou klidný den...
Jak se pohodová vědecká idylka ve vesmíru stane bojem o život? Stačí hibernovat dvacet let a kupodivu je všechno jinak.

Adventura s celkem slušným příběhem, který vám jakoby zprostředkovaně vypráví hlavní hrdina a vy jej následně prožíváte. Sbíráte předměty, prozkoumáváte okolí a za pomoci nalezených instrumentů a typických akcí (použít, prozkoumat, promluvit) řešíte hádanky. No, hádanky, stačí číst dialogy, ve kterých je řečeno kam máte jít a co udělat, takže za výraznější zákysy si budete moci sami. I když ne vždy, to přiznávám.
Specifickým prvkem je do jisté míry ovládání. Hlavní nabídku možností vyvoláte delším stiskem levého myšítka, inventář věcí packou pravou. Tady přichází jeden z, dle mého soudu, nedostatků hry. Když z nabídky vyberete předmět, pak musíte znovu kliknout pravým tlačítkem a následně předmět použít na daný objekt. Možná to zní jednoduše, ale když se na vás řítí mutant a vy musíte rychle jednat – střelit – vzpomenete si na mě :-).

Atmosférická, graficky na výši, povedená hra.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 04.09.16 v 15:22

vyzkouším


galerie

Achar Chronicles: Oblitus Achar Chronicles: Oblitus Achar Chronicles: Oblitus Achar Chronicles: Oblitus