recenze

7 Days a Skeptic

7 Days a Skeptic

Adventura, jejíž nádechem je vesmír. A že se ve vesmíru dějí různé věci, o tom není pochyb. Dnes se vžijete do role psychiatra Jonathana a prožijete hororově laděný příběh plný vesmíru, který vás nenechá klidně spát.
Vše to začalo v galaxii jménem Caracus. V kůži psychiatra Dr. Jonathana Somerseta se vydáváte jako posádka vesmírné lodi tuto galaxii zmapovat a důkladně prozkoumat veškerá zákoutí. Nebyla by to však neobyčejná mise, nebýt dosud neidentifikovaného letícího objektu, který se dostal do blízkosti této vesmírné lodi. Rozkaz zněl jasně – nechat být na pokoji, naložit a zbytek práce přenechat výzkumnému ústavu. Posádka ovšem nezaostává ve zvědavosti, a tak se jala této činnosti sama. Jak to dopadlo a co vše se na palubě zvrtlo, to se musíte dozvědět samozřejmě sami.

Hra na vás dýchne starou, avšak dobře známou a velmi osvědčenou atmosférou. Ben Croshaw v tomhle směru hold umí. Přesvědčit jste se o tom ostatně mohli v titulu 5 Days A Stranger, jenž je shodou okolností předchůdcem této hry. I když zde neuvidíme žádné grafické skvosty, vtáhnutí do děje a nutnost dohrát hru od začátku do konce tady je. Ovládání hry by se dalo nejlépe přirovnat snad ke slavné sérii her Space Quest, kde se zaručeně nebudete ztrácet v hromadě různých voleb a možností. Vše je ovládáno pochopitelně kurzorem myši a i přesto, že si nemůžeme při poklepání na předmět vybrat z dvaceti různých akcí, ty základní nám bohatě stačí. Naopak vše je tak mnohem svižnější a nemusíme tak hledat „co kam a na co“ a můžeme se plně soustředit na děj. Ten jsem již nastínil v úvodu a vězte, že je opravdu o co stát, protože hororových adventur zrovna moc není.

Vše umocňují ještě velmi dobře odvedené dialogy, na kterých si autoři museli dát velmi záležet a je to znát. Tím se dostáváme (i když to bylo již trochu probráno) k technické stránce hry. Upřímně, grafika je zastaralá, tak na úrovni her kolem roku 1995, avšak poměrně vkusná. Hudby si moc nevšimnete, ale když hraje, je co poslouchat. Zvuky jsou na tom o trochu hůře, i když i zde by se dalo mluvit o jisté vkusnosti (možná na mne spíše dýchl vánek nostalgie).

Pokud bych to měl shrnout do pár vět, tak hra si jistě najde spoustu příznivců, kteří ale budou spíše mezi hráči ze staré školy. Příběh vás opravdu donutí hrát až dokonce a nudit se nebudete. Pokud vám tedy nebude vadit grafika, pusťte se do toho, mnoho věcí čeká na vaše vyřešení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

david | 13.12.05 v 10:18

chtěl by sem to hrát.

Radek Tomášek | 05.11.05 v 14:55

Link na autora přidán, dík za připomínku :o)

Triple T | 05.11.05 v 12:32

heh a jeste homepage autora je http://www.fullyramblomatic.com/
a homepage hry je http://www.fullyramblomatic.com/7days/
Linkujte si to! jeste jednou a napisu do stiznosti :).

Triple T | 05.11.05 v 12:29

7 Days a Skeptic je docela jednoducha hra, takze jsem napsal navod :P. Kdyby se vam tedy nahodou tak znechutila, ze byste se rozhodli projet ji podle navodu, zkuste
http://citrus.xf.cz/projects/walkthroughs/czech/7days.txt
Doporucuju spise stahnout, protoze tam neni natvrdo zadne zalamovani, takze se to muze zobrazovat "neprehledne".

Triple T | 05.11.05 v 12:21

Tohle je velmi povedena hra. Razenim atmosfery je podobna the white chamber a hratelnosti zase klasickym adventuram (coz mi osobne docela sedi).
"- technická stránka" Ja bych technickou stranku jako zapor ani nevidel, predevsim dokazu ocenit, ze vsechno funguje, jak ma, a hrac se nemusi potykat se zbytecnymy bugy, vzdyt hratelnost je to hlavni. A co se tyce grafiky, mne neprisla az tak zla - jsem z tech fanousku Cerveneho trpaslika (ale ze jich moc neni), kteri dokazi ocenit sedive vybaveni lodi z prvnich serii. Ale pokud mate radsi "blikajici" zakulacene koraby svetu Star Wars nebo Star Trek, asi se vam ten ze 7 Days dvakrat libit nebude.
"Hlasovalo: 2 lidí. Průměr: 55%" A to je teprve 12:12. Taky se vam obcas zda, ze tady hodnoti misto hracu nejaci roboti?


galerie

7 Days a Skeptic 7 Days a Skeptic 7 Days a Skeptic 7 Days a Skeptic 7 Days a Skeptic