recenze

Ski Challenge 2011

Ski Challenge 2011

Jak se každý rok v zimě objeví sníh, tak se také objeví další díl sjezdového lyžování s názvem Ski Challenge a já zase marně vzpomínám, jak jsem měl nastavené lyže v on-line módu. No Nic, tak zpátky na zasněžené svahy a šupem dolů. Čas totiž běží.
Předchozí hry nastavily jistý standard, který nebude jen tak překonán. A to především proto, že na freeware scéně není žádná jiná konkurence. Hráči se tu řítí kupředu ze svahu dolů, série jako celek trošku stojí.

Při hraní této hry jsem si prožil takové malé dejavu, protože oproti loňskému dílu jsem si to svištěl ze svahu zase úplně stejně. Na druhou stranu zase nutno říci, že k vylepšování toho v základu moc není. Grafika vypadá stále skvěle, lze měnit pohled kamery, takže můžete závodit jak z pohledu třetí, tak první osoby. Pokud jde o závody jako takové, máte k dispozici off-line mód, který slouží jako trénink. Máte k dispozici trať, nastavíte si jeden ze tří typů počasí a vyrazíte. Jakmile se trochu otrkáte, troufnete si i na nastavení lyží a upravíte vzhled závodníka, pokud jste to už neudělali předtím.
Jádro zábavy tkví v on-line hraní. Do něho se nejprve musíte zaregistrovat (přezdívka, heslo, e-mail, toť to hlavní, co byste si měli pamatovat a další prázdné kolonky na internetu však snesou všechno ;-)). Zde se odehrává turnaj. V určitém časovém rozmezí je na programu závod, do něhož se musíte kvalifikovat, což je ta lehčí část, a následně dle data ostrého závodu, který uvidíte po skončení kvalifikační jízdy, porazit ostatní. Časy, které zajíždí ti lepší, jsou opravdu dost drsné, takže kromě tréninku a učení tratě to chce taky skvěle vyladit lyže.

Výtky mám především k technické stránce. Po registraci jsem byl ihned nucen, abych vytvořil něco jako svou jezdeckou skupinu. Chápu, že v on-line hraní je důležitý sociální aspekt, ale touto cestou? Byl jsem rád, že jsem se dokázal zaregistrovat. Nicméně jde tuto nabídku vcelku slušně ignorovat.
Druhou věcí je ona, na slabších strojích dlouhá, konfigurace systému. Vzpomínáte si na to? Když už toto nastavování trvá takovou dobu, pak nechápu, proč mi najednou z ničeho nic přestane fungovat ovládání a nelze se rozjet. Byla pak potřeba nutná reinstalace.

Musím teď napsat něco pozitivního, abych se uklidnil. Výborná je atmosféra, když posloucháte, jak na vás okolí křičí (nevím co, ale to není podstatné), vy se snažíte přesně projet branky, ustát let a užívat si rychlost z jízdy. Vaši jízdu si můžete dokonce nahrát se všemi těmi různými pohledy kamer, kterých je při funkci replay ještě více, a uložit do PC. Nevím, na co je to dobré, ale zkusit se to musí :-).

Celkově se nedá mluvit o žádném vylepšení a ten, kdo hrál předchozí díly, bude sotva u vytržení. Pro nováčky to však bude něco úchvatného a jsem si jist, že i stávající hráči neodolají. Už jenom proto, aby vyzkoušeli a viděli další díl série. Hra to není špatná, pominu-li minimum něčeho nového a technické nedostatky, které ovšem mohu mít pouze já. Nižší hodnocení patří hře kvůli tomu, že stále nabízí to samé.

stáhnout hru

V tématech:

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Kalousek100

Kalousek100 | 21.11.16 v 07:20

Výborná hra.

psaa16

psaa16 | 15.11.15 v 12:25

Doset těžká hra. Asi jsem měl špatně namazáno!

HAL

HAL | 22.09.15 v 11:50

neumím lyžovat


galerie

Ski Challenge 2011 Ski Challenge 2011 Ski Challenge 2011 Ski Challenge 2011 Ski Challenge 2011

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce