recenze

Galaxian (PJ Crossley)

Galaxian (PJ Crossley)

Remake stejnojmenné vesmírné střílečky od Nacma z konce sedmdesátých let, která částečně připomíná znamější Space Invaders. Se svojí malou, ale statečnou raketou z dolní části obrazovky zde musíte zlikvidovat střelbou velkou skupinu nepřátelských vesmírných plavidel, která se snaží naopak stejným způsobem zničit vás. Tak schválně, kdo bude lepší?
V posledních desetiletích vznikl nespočet vesmírných stříleček a ještě větší množství jejich klonů a remaků. A stále vznikají nové podobné gamesky. Jedny z prvních vesmírných stříleček, s nimiž jsem se setkal, byly hry Macross, Star Force, Galaga a Galaxian. Bylo to osmibitové gamesky na videohrách NES (Nintendo Entertainment System) a já jako malý človíček jseam u těchto čtyř zmíněných her strávil nespočet hodin. A snad právě proto mě potěšil remake poslední zmíněné hry s názvem Galaxian, který vám zde dnes představuji.
Dnešní Galaxian podobně jako původní osmibitové dílko je hra, která velmi připomíná jinou klasickou hříčku s názvem Space Invaders. Space Invaders byl vytvořen společností Taito již roku 1978. Galaxian, který vytvořila firma Namco pak roku 1979.
A o co že vlastně v Galaxianu jde? Ve spodní části obrazovky je vaše raketka, která se může pohybovat vodorovně po spodku obrazovky a v horní části této obrazovky je roj nepřátelských kosmických plavidel, které z tohoto roje občas vyletí směrem k vám. Vaším úkolem je tento roj zlikvidovat střelbou z vaší rakety. Ovšem nevýhodou je, že o totéž se snaží kosmické lodě nad vámi a střílí po vás, vylétnou-li z onoho zmíněného roje. Komu se povede zlikvidovat toho druhého dřív, bude jen na vás a proto držím palce a přeji vám příjemnou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 09.02.17 v 15:54

nachvilku zabaví

David Zádrapa | 31.01.11 v 23:32

Tak jsem překonal svůj rekord...aktuální nejvyšší skore je 288.620 bodů. Hraju to uplně sám? nebo jak? Třeba je to World Record..čekám na odpověd jiného Galaxiandroida.

David Zádrapa | 04.01.11 v 01:21

Zdravím. Jako mladej kluk jsem na pouti z té smradlavé maringotky téměř nevylízal. Jedna z mých nejoblíbenějších her byla Kamikaze/Galaxian. Mám hodně nejnovějších 3D pařeb, ale po nalezení tohoto remaku cca před půl rokem jsem z této 2MB hry stala droga/relax. Můj record je 97 kol a skore 250.520 bodů. Zajímalo by mě jestli někdo nahrál víc. Třeba je to světový rekord ????. Nikde na netu jsem žádný záznam nebo žebříček nenašel. Budu rád když se se mnou o tuhle návykovou sračku někdo podělí. David Zádrapa 777100404.


galerie

Galaxian (PJ Crossley) Galaxian (PJ Crossley)

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce