recenze

A Second Face - The Eye of Geltz is watching Us

A Second Face - The Eye of Geltz is watching Us

Dnešní adventura je určena spíše skalním fanouškům a opravdu trpělivým jedincům tohoto žánru. Odměnou je však lákavý příběh a zajímavý herní zážitek, který se ne u každé hry dá předpokládat. Tak se tedy vydejme do temných uliček rozlehlého města. Žádnou legraci ale tentokrát nečekejte.
Ponurost, temnota a důležitý úkolů. Toť to základní, co vás bude doprovázet na každém kroku.

Jak by vám asi bylo, kdybyste věděli, že vás neustále někdo sleduje? V tomto prostředí se odehrává mise našeho hrdiny. Její podstatu a cíl neproradím. To bych vás ochudil o zajímavé a dabované intro, ale lehké to nebude. Po dabovaném úvodu se sice dalších hlasů nedočkáme, ale zato tu čeká mnoho zapeklitých hádanek, které čekají na váš aktivní mozek. Zkoumání různých lokalit a sbírání předmětů je samozřejmostí. To podstatné jsou ale informace. A jak je získat? V dialogu s ostatními obyvateli města, které vám je kompletně k dispozici. Své otázky ovšem vpisujete sami do připraveného rámečku a pokud na ni postava zná odpověď, dozvíte se ji. Proto také doporučuji nepřeskakovat úvodní pasáž. Pokud už nevíte, na co se zeptat, napište „No“. Není důležité znát gramatiku anglického jazyka. Stačí napsat stěžejní pojem či obrat a bude vám podána určitá odpověď. Tento způsob hraní je relativně obtížní, ale je to aspoň něco nového. Na druhou stranu sám doufám, že se tento trend příliš nerozšíří :-).

Zajímavý počin v kvalitní grafice a s tematickou hudbou. Doporučuji alespoň vyzkoušet.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 02.07.17 v 14:32

tak to zkusit by mohl být dobrý nápad

jechmatej | 02.04.09 v 18:23

jak se tady zapínají hry???

Belgarion_Kolder | 27.12.08 v 00:09

Nejsem ještě v důchodovém věku, ale pamatuju si na vyprávění o tom, že kdysi bylo v adventurách pouze toto rozhraní (vpisování témat), ale nejen v rozhovorech (kde se udrželo ještě za prvního Fallouta), ale i v zadávání příkazů vaší postavě.
Takže podle mě spíš takové retro. A samozřejmě trocha rýpání do autora recenze. ;-)


galerie

A Second Face - The Eye of Geltz is watching Us A Second Face - The Eye of Geltz is watching Us A Second Face - The Eye of Geltz is watching Us A Second Face - The Eye of Geltz is watching Us

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce