recenze

Ant Attack PC

Ant Attack PC

Pomožte zachránit sympatické chlapce a dívky ze spárů nebezpečných mravenců. Po celou dobu budete mít krásný přehled o situaci, a pokud si budete počínat velmi opatrně, mohli byste slavit poměrně slušný úspěch. Více ale až v naší recenzi.
Možná se vám zdá název Ant Attack velmi povědomý. Pravděpodobně si vybavujete jeden kousek z našeho archívu, který kolega Kamil Brzák ohodnotil více než pozitivně. Osobně se s jeho verdiktem plně ztotožňuji, protože výše zmíněná hra byla opravdu perfektní. Proč tedy ta shoda jmen? Je to velmi jednoduché. Obě hry (a jistě se objeví i další) jsou ve skutečnosti remakem stejnojmenné stařičké gamesky, kterou se ve svých nových dílkách snaží noví autoři co nejvěrněji napodobit a zachovat tak odkaz nejen pro další generace.

Na rozdíl však od trojrozměrného kolegy se autoři snažili zachovat zcela autentické prostředí. Samozřejmě, že si graficky hra polepšila (můžete si zahrát, anebo se jen podívat, jak vypadala původní verze), nicméně je zde k dispozici původní prostředí. Vy si už jen musíte vybrat postavu ženy nebo muže a pustit se do akce. Vaše první kroky povedou do pevnosti. Ta na první pohled vypadá bezpečně, ovšem nebude trvat dlouho a všude okolo se začnou rodit a objevovat mravenci. Co s nimi? Měli byste je jednoduše zneškodnit. Problém nastane pravděpodobně jen v okamžiku, kdy jste příliš blízko výbuchu vašeho granátu (jiná zbraň tu není). Tato situace se velmi znatelně projeví i na vašem zdraví. Vaším prvořadým úkolem je pak zachránit veškeré dívky, na které narazíte. To provede tak, že je rychle dovedete na místo, kde jste začali. Samozřejmostí je, že by vás neměli pozdravit žádní okolní mravenci, jinak se opět těšte na potíže.

V menu je pak spousta možností nastavení, ale popravdě jsem tomu příliš na chuť nepřišel. Základní idea je totiž vždy stejná, a pokud se do hry ponoříte, jistě se budete bavit skvěle. V porovnání s 3D kolegou sice hra není tak graficky atraktivní, přesto si myslím, že autoři té dnešní „hříčky“ odvedli více než pěknou práci. Takže příjemnou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Ant Attack PC Ant Attack PC Ant Attack PC Ant Attack PC Ant Attack PC

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce