recenze

Blue Max 3D

Blue Max 3D

V následující gamesce bude vaším úkolem poletovat po krajině a plnit úkoly, jež budou většinou spojené s likvidací nepřátelských objektů. To vše s velmi pěknou grafikou a s neméně skvělou hratelností. Co si více od remaku přát?
Původní Blue Max znám osobně velmi dobře. Byla to kvalitní dvourozměrná letecká hra, kde jste mohli postupně poletovat krajinou a likvidovat vše, nač jste narazili. Originál jsem hrál na svém Commodore C64 a dokonce si vzpomínám, že jsem tehdejší zvuky zkoušel všemožně zobrazovat na tzv. „barevné hudbě“. Byly to skutečně nezapomenutelné zážitky, které se tuším odehrály před více než deseti lety.

Vraťme se ale do současnosti. Jak jsem již naznačil, dnešní kousek vychází přesně ze svého originálu. Nejvíce k potěšení je asi komplexně vylepšená technická stránka. Nevím kolik z vás se mělo možnost setkat s originálem, ale pokud si z nějakého důvodu přejete původní kousek spatřit, na internetu jsem našel velmi pěknou ukázku, kterou si v případě nainstalované Javy, můžete i zahrát. Rozdíl jistě poznáte sami. Velmi pozitivním faktem je, že vše běží i na slabších strojích. Kupříkladu se oproti takovému Pulse nemusíte bát toho, že se vám začne hra nepříjemně sekat, i když na scéně bude více objektů. Vy se tak můžete plně soustředit na váš cíl, kterým je již zmíněná likvidace různých cílů.

Celkově mám ze hry opravdu pěkný dojem. Na mnoha místech jsem si připomněl své mládí a ještě se příjemně bavil. Celkově tak můžu Blue Max 3D více než jen doporučit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

ultractor | 05.04.09 v 20:54

nevim jakou hru hrál autor teto recenze, ale rozhodne ne tu co je tu ke stazeni. at jsem delal cokoli, vzdy mi letadlo behem nekolika sekund vybuchlo jeste pred startem, ani se neroztocil motor. navic nebyla zadna reakce na jakoukoli klavesu, pouze pri zmacknuti mezerniku dvakrat vystrelil kulomet, to bylo vsechno... hra k nicemu :-(

logofon21 | 27.02.09 v 09:17

Super Hra

Tom | 02.02.09 v 16:16

Celkem dobrá hra.

tzdfghd | 02.02.09 v 16:15

Dobrá hra.


galerie

Blue Max 3D Blue Max 3D Blue Max 3D Blue Max 3D Blue Max 3D