recenze

Pulse

Pulse

Velmi povedená strategie, kterou ovšem nedoporučuji pouštět na slabších počítačích, protože hrozí velké riziko, že si místo plynulé hratelnosti budete prohlížet slideshow. Pokud ovšem máte doma pořádné železo, pak rozhodně čtěte dále.
DigiPen, institut mnoha tváří. Pod jeho záštitou studenti vypustili jak řadu her, po kterých už dnes pravděpodobně neštěkne ani pes, tak i několik opravdových pecek, které dokonce inspirovali i tvůrce komerčních gamesek. Osobně se mi na DigiPenu nejvíce líbí, že ať už hra ve výsledku dopadne jakkoliv, téměř vždy se dočkáme nějakého originálního nápadu. Otázkou však zůstává, jak tomu bude u dnešního Pulse?

Zpočátku jsem se na titul velice těšil, protože strategie patří mezi mé oblíbené žánry. Samotný princip je také v pohodě, máte dvě strany a jedna druhou se snaží zničit. Hrát však můžete jen za tu jednu. Už od počátku můžete stavět. Peníze sice netěžíte, jak tomu je například u Command & Conquer, ale nemusíte se bát, že byste měli k dispozici nedostatek prostředků. Celkově si za ně pak můžete koupit jeden ze tří útočných prostředků, z nichž každý se hodí k něčemu jinému. Potřeby stratéga však budou naplněny, protože můžete počítat jak s podporou v zadu, tak i s agresivním útokem v předních řadách. Vaše jednotky ani nějak nemusíte popohánět, protože jsou naučeny automaticky chodit na základnu protivníka a vesele na něj útočit. Hra končí v případě, pokud se vám podaří infiltrovat na soupeřovu základnu a zcela ji zničit. Co teď řeknu, možná bude působit jako vtip, ale je dosti možné, že se vám hru nepodaří vůbec dohrát, protože s rostoucím počtem jednotek váš počítač přestane lidově řečeno „stíhat“.

Možná si řeknete, že vám se to stát nemůže, ale bohužel hra trpí špatnou optimalizací a narůstající počet jednotek se bohužel zásadně podepíše na pohodovém hraní. I na procesoru o taktu 2GHz, 1 GB RAM a grafickou kartou s pamětí 256 MB gameska místy připomínala pěknou slideshow, která poté ještě více razantněji zpomalovala. Možná si řeknete, že vám se to stát nemůže a že soupeře porazíte velmi rychle, ovšem je potřeba si uvědomit, že oba začínáte přibližně stejně a příliš mnoho věcí ovlivnit nemůžete. Každopádně nápad je pojat velmi dobře a máte-li rádi strategie a disponujete dostatečně výkonným strojem, hru neváhejte vyzkoušet. V opačném případě, i přes nesporné kvality, se raději poohlédněte po něčem jiném. Ušetříte tím nejen vaše nervy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

GG | 24.08.08 v 22:15

UZHHTGR
TJJ

TT | 24.08.08 v 22:14

HJ XCVBBVBGJHHJ


galerie

Pulse Pulse Pulse Pulse Pulse

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce