recenze

Head Over Heels PC

Head Over Heels PC

Dvě postavičky, kvantum levelů a nejeden logický úkol. Tak to je v kostce obsah dnešního Head Over Heels. Někomu je možná název povědomý a popravdě bych se ani moc nedivil. Hru se stejným názvem a obsahem už v archívu máme. Proč se tedy pouštíme do této recenze?
Odpověď je velice jednoduchá. Jedná se totiž o další remake. Podobně jako například v případě Tetrisu vznikají kvanta předělávek, tak i u Head Over Heels se autoři rozhodli, že vytvoří nový remake. Ten původní, od Tomaze Kace, můžete najít v našem archívu. Dnes se podíváme na titul od týmu Grupo Helmántika. Jak už to tak ve světě remaků chodí, snažili se autoři o co možná nejvěrohodnější zpracování. Prakticky celá původní hra tak byla zachována. Nutno ale přiznat, že kvalit výše zmíněného remaku ten dnešní bohužel nedosahuje. Netvrdím však, že jde o špatnou hru. Vše, co jsem zde popsal, se pokusím nějakým smysluplným způsobem zdůvodnit.

Začnu slabými stránkami. Tou největší je pravděpodobně technické zpracování. Ne, že by byla grafika špatná, to v žádném případě (nebál bych se možná i říci, že místy je lepší než v původním remaku), avšak hra mi místy nejela zrovna optimálně. Problémy jsem zaznamenal už v menu, které se trochu bránilo mým pokusům o průzkum. Hru jsem nějakým způsobem pak spustil a její průběh byl ve většině případů v pohodě, přesto nad tím nemůžu přivřít oči. Dále zde jaksi chybí popis příběhu. Možná jsem se díval špatně, ale pravděpodobnější je, že na to autoři jaksi pozapomněli. Takže to, kdo jsou obě postavičky a proč vlastně dělají to, co dělají, se bohužel ve hře nedozvíte. Také hlavní menu se mi nepodařilo přepnout do anglické podoby, ale to je naštěstí ten nejmenší problém.

Jinak musím hru chválit. Samotný průběh je totiž zpracován velmi dobře a je vidět, že autoři se skutečně snažili. Věřím tomu, že to také oceníte. Až na výše popsané nedostatky se skutečně jedná o velmi dobrý remake hry, kde dvě postavičky prochází světem a řeší nejednu logickou úlohu. Protože podobné hry se nevidí každý den, jistě vám své doporučení nemusím nějak dlouze popisovat.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Head Over Heels PC Head Over Heels PC Head Over Heels PC

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce