recenze

Celestial Sphere

Celestial Sphere

Dnes pro vás máme opět jednu velice povedenou logickou hříčku s kuličkou v hlavní roli. Tedy kuličkou, ona je to vlastně uvězněná planetka, která byla odtržena od svého slunce. Pomozte vyřešit nastalou situaci a vrátit vše do původního stavu.
Společnost Galactic Power uzavřela naše Slunce do obrovské kostky, zařízení, které pohlcuje veškerou energii a posílá ji napříč vesmírem do vzdálených galaxií. Aby nám zabránila odporovat uvrhla i nás, společně s naší domovskou planetou do neproniknutelné nebeské sféry. Naštěstí však ještě existuje určitá naděje, podařilo se nám objevit způsob, jak se zbavit sféry, jež nás obklopuje. Stačí, když budeme následovat paprsky energie, které jsou vysílány do prostoru a najdeme šest galaktických elektráren. Pokud se nám podaří najít a sebrat všechny ovládací mince schované v prostoru, pak budeme schopni obrátit proud energie směrem do kostky a zbavit se tak jejího sevření. Vrátit zpět naše světlo.

Zhruba takto by se dal v krátkosti popsat příběh, který doprovází naši snahu o navrácení věcí do původního stavu. Na začátku hry si kutálením po kostce můžeme vybrat jednu z šesti úrovní, ty jsou označeny paprskem světla vycházejícím vždy ze středu strany kostky. Jakmile vstoupíme do paprsku, objeví se před námi zvolená úroveň. Jak jsem již napsal je jich celkově šest, avšak každá je samozřejmě jiná, liší se jak velikostí, tak barevností a především členitostí. V některých případech nebudete po chvíli koulení se vědět, zda jste či nejste vzhůru nohama, gravitaci totiž budete měnit docela často, takže se pěkně zamotáte. Smyslem je v každém levelu sebrat mince, jejich počet se různí, ale vždy je musíte v dané úrovni sebrat všechny a poté se opět pomocí světelného paprsku dostat na povrch kostky. Čekají na vás všelijaké překážky, které mají za úkol jediné, znesnadnit vám cestu k napravení chaosu. Musíte si dát dobrý pozor na to, abyste nepřepadli přes okraj úrovně, jakmile se to stane, nejenže přijdete o život, ale ještě budete muset začít pěkně na začátku levelu a to rozhodně není v určitých situacích zrovna příjemné.

Hra se vyznačuje nádherným grafickým zpracováním, které patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co jsem viděl, a to nejen mezi freewarem. Spousta překrásných efektů a různě rotujících předmětů vytváří úžasný svět, ve kterém se hra odehrává. Vše je navíc doplněno příjemnou hudbou. Trošku nemilým překvapením je velmi vysoká hardwarová náročnost, jde především o nutnost vlastnit grafickou kartu s podporou pixel shaderu ve verzi 2.0, ačkoliv je uvedeno v oficiálních požadavcích, že postačuje stařičká GeForce FX5200, na této kartě je hra naprosto nehratelná, připravte si tedy poněkud lepší „železo“, jinak budete zklamáni. Ovládání je jednoduché a v podstatě je shodné s většinou moderních her, tedy klávesy WSAD pro pohyb a kurzorové šipky pro rotaci kamery. Jednoduše profesionální práce, ačkoliv se najde pár chybek, jedná se o jednu z nejlépe vypadajících a taky skvěle hratelných logických freewarovek, které jsem kdy hrál.

stáhnout hru
Shadee

autor
/ Shadee

Skóre

92 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Celestial Sphere Celestial Sphere Celestial Sphere Celestial Sphere Celestial Sphere

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce