recenze

Cavetrap!

Cavetrap!

Skloubením plošinovky, adventury a erpégéčka vznikla zajímavá, poměrně rozsáhlá, ale především skvěle hratelná akční hopsačka, která by vám rozhodně neměla uniknout. Proč tomu tak je, se dozvíte v recenzi.
Cavetrap působí na první pohled jako obyčejná hopsačka ve stylu legendárního Mária, ale jakmile se pustíte do hraní, takřka okamžitě budete muset svůj úsudek přehodnotit. Na rozdíl od klasik žánru se zde totiž uplatňují ve značné míře prvky jako jsou například RPG elementy, trocha toho bloudění a přemýšlení, prostě spousta věciček, které prohlubují atmosféru hry. Celý děj se odehrává v tajuplném světě, kde se přemisťujete mezi různými sférami živlů, jako je voda, vítr a podobně. Zpočátku máte pocit, že jste naprosto osamoceni, ale po chvíli nalézáte vesničku, kde si můžete vyléčit utrpěná zranění, vylepšit výzbroj a malinko zvýšit počet životů. Nic ale není zadarmo a tak budete muset sbírat penízky, ty vypadnou z příšerek, které budete muset během vašeho putování pobít. Když už jsme u těch příšerek, proti vám se postaví jak klasičtí goblini, tak i agresivní ptáci, hvězdice, hopsající kuličky nebo i podivné střílející „žehličky“. Na začátku budete vybaveni pouze dýkou, jak bude postupovat hrou budete nacházet nové a lepší vybavení, např. s rukavicí získáte schopnost pohybovat s těžkými bednami, boty vám umožní přeskočit propast, a tak bychom mohli pokračovat ještě dlouho, zkrátka a dobře předmětů je mnoho. Zajímavým způsobem je řešeno nakupování (vylepšování) zbraní či životů, pokaždé když něco koupíte automaticky se zvýší cena toho druhého, nutno říci, že navýšení je poněkud přehnané, takže budete muset neustále sbírat peníze, protože se základní výbavou takřka nemáte šanci hru dokončit. Průměrnému hráči zabere dohrání odhadem 3 – 4 hodinky, což je docela solidní porce zábavy, pochopitelně záleží na tom jak moc budete chtít hru objevovat, pokud zvolíte nejrychlejší cestu k cíli, pak se můžete dobrat rozuzlení příběhu i za hodinku.

Hra sice nedisponuje na dnešní dobu zrovna skvělou grafikou, což má na svědomí především nižší rozlišení a méně použitých barev, na druhou stranu ale zpracování perfektně dokresluje lehce depresivní atmosféru. Co naopak považuji za relativně zdařilé je hudební doprovod, ten totiž docela hezky dotváří celek, není ani příliš výrazný a tudíž rušivý, ale ani nevýrazný, prostě akorát. Ovládání je klasicky plošinkářské, hratelnost pak vynikající, jediné co osobně považuji za malinko nepovedené je obtížnost, kdy jsou chvíle, že máte chuť s tím prásknout, je to např. tehdy, když unikáte s jediným životem a najednou se před vámi objeví příšerka. Trošku zklamáním je však zakončení hry, autor mohl udělat závěr rozhodně lépe. Celkově však můžu hru jedině doporučit, výborně jsem se bavil a myslím, že skutečně stojí za to si ji zahrát.

stáhnout hru
Shadee

autor
/ Shadee

Skóre

91 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

UnHynek | 06.11.07 v 12:44

Opraveno, kolega spatne pojmenoval soubor. Dekujeme za upozorneni a uzijte si tu hru! :o)

Marian | 06.11.07 v 09:35

Omlouváme se, zřejmě došlo k nějaké chybě při uploadu. Informaci jsem předal Artmanovi, který se pokusí dát to ještě dopoledne dohromady. Díky za pochopení...

panda2005 | 06.11.07 v 09:24

Objekt nenalezen!
Požadované URL nebylo na tomto serveru nalezeno. Zdá se, že odkaz na odkazující stránce je chybný nebo zastaralý. Informujte, prosím, autora této stránky o chybě.

Pokud si myslíte, že toto je chyba serveru, kontaktujte, prosím, webmastera.

Error 404
download1.freegame.cz
Tue Nov 6 09:34:55 2007
Apache/2.2.2 (FreeBSD) PHP/4.4.2


galerie

Cavetrap! Cavetrap! Cavetrap! Cavetrap! Cavetrap!

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce