recenze

Far Cry

Far Cry

V době, kdy kdy vyšel, trhal všemožné technologické rekordy. Ve svém roce porazil mj. Carmackova Dooma 3 a podle některých i "nedotknutelný" Half-Life 2. Ne, že by se vedle této silné a hlavně řádně vyhypované dvojky prodával kdovíjak královsky, ale že se z něj po třech letech stane FW zbožíčko, nečekal patrně ani poslední optimista na zemi. Vydavatelé jsou někdy překvapivě štědří...
Nepředpokládám, že se v herních končinách internetu pohybuje vysoký počet lidí, kteří by právě teď nevěděli, s kým nebo čím mají tu čest - popularita tropického příběhu drsoně Jacka Carvera je v ČR nemalá. Menšina, která FC ne a ne přijít na jméno, tvrdí, že hra není nic víc než zdlouhavé technologické demo s prakticky nesmrtelnými mutanty. Skalní FC zažranci oponují, že je efektní (předlouhou byly mimochodem asijské Maledivy), poutavá, dlouhá a obdařená výjimečně chytrou a komplexní AI, v čemž je jim třeba dát objektivně zapravdu.

Nyní ke druhé straně mince, ano, všechny zázraky mají nějaký hák. V tomto případě se chválabohu jedná spíše o nesmělý háček, herní obsah se tu a tam hemží reklamama. Server Tiscali Games vyšťoural prakticky jediný možný problém vážnějšího rázu, cituji: "Budete si muset nastavit účet, kterej říká, že jste z USA, jinak si nezahrajete, bacha na to. Far Cry je jenom singl (museli byste mít vlastní key) Reklamy jsou jen v menu (obrázek s McDonaldem) a odklikatelné při loadingu úrovně." Další čtenář Black_Hand dodal své zkušenosti: "Pokud ve firewallu zablokujete internetovou komunikaci Princovi, tak spadne při loadingu hry."

Občas se říká, že 100%, 10/10 apod. je subjektivní, neprofesionální hodnocení, které by se pokud možno nemělo udělovat. Napařit Far Cry cokoliv menšího jen za krapet komerce v menu a pár MP omezení mě ale přišlo buranské, mj. díky dnes už mírumilovným HW nárokům, AI schopné načapat vás k smrti vystrašené i v poměrně velkých prostorách, otevřenému a přitom kvalitnímu gamedesignu a dvěma nebo třem geniálním nočním misím.

Dodatek: Stáhli jsme odkaz na download z našich stránek z důvodu komplikací při instalaci. Omlouváme se a věříme, že v našem archívu si dokážete najít adekvátní náhradu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

serefin | 07.12.08 v 00:42

Velmi mě zaujala rencenze a moc sem se tesil , ale bohužel nejde :D

ronon | 04.12.08 v 15:30

vdyt to nejde downloadnot !!!

un | 27.11.08 v 19:38

ty vole tady podsouvate samy sracky zabugovany

Standa | 16.10.08 v 18:52

Tak tady to je pro ty mene chapave...Zde si muzete stahnout tuto mimochodem famozní hru, http://www.gamershell.com/download_20867.shtml

david644 | 31.07.08 v 11:23

jeto i pi internetu?????????

toth333 | 24.07.08 v 16:16

prosim vas lidicky jak to mam stahnout

? | 21.06.08 v 10:16

Je to plná hra?

janicka99 | 07.12.07 v 16:03

hej lidi ve tihle hře je chiba a nejdemi to shnout

Tomáš | 28.10.07 v 16:42

Chcete si vidělat peníze snadno staci mackat dene na stranky banery kterych je 7ty mate udelany ani ne za 1minutu aklikat na emaily zabirato taky nejak 1minute muzetesi videlat az 6 tisic kdy to budete mackat jestli nekdo ma zajem na brknete na icq 240-630-615

nostradamus | 11.10.07 v 11:37

Pan Maria, prepáčte, že sa miešam do Vašej výmeny názorov s pánom rabradom4, ale chcel by som vedieť a teda dať taký návrh, že by ste postupne hry, ktoré z rôznych dôvodov nie sú dostupné vyradili z ponuky. Je niečo podobné možné urobiť v dohľadnej dobe? S pozdravom Palúš Boris, (nostradamus)

Marian | 08.10.07 v 21:56

Tvoje tvrzení "...Mimochodem download programu pro vlastni pouziti je legalni, nesmis ho vsak jiz sirit dal" je od 1.1.2007 irelevantní. V trestním zákoníku ČR se objevila větička, která definuje a nově postihuje i stahovatele nelegálních programů. Podívej se na to, je to tak.

Nevím sice, čí jsi bratr z "protipirátského", nicméně nejde o to, že by mohl někdo Freegame.cz "zavřít", ale jde o to, že naši obchodní partneři, kteří na našem serveru investují své nemalé peníze, ztratí kvůli nedůvěryhodnosti v nás (= semeniště odkazů na warezy) důvěru a ty peníze sem nedají. A tím pádem to zavřeme sami, protože nebude na výplaty redaktorů. Přemýšlej trochu! Vše souvisí se vším!

radbrad4 | 08.10.07 v 16:16

Ahoj. Chapu, ze torrenty nejsou nejlepsi a nejrychlejsi zalezitost, (sam pouzivam Usenext) ale rekni mi teda odkud bys ty doporucil download aby to vsichni pochopily? Pokud rapidshare nebo podbnou sra... tak dovol abych se zasmal :).
Mimochodem download programu pro vlastni pouziti je legalni, nesmis ho vsak jiz sirit dal. Tím pádem upload je trestný, ovšem ten musíš zamezit. Nějáký pan ,,chytrý,, mi tu bude za chvilinku vykládat ze nevim jak torrent pracuje, ale on se najde nekdo kdo vam ho rad nauploaduje. O portal freegame.cz nikdo nepride, na protipiratskym (shodou okolnosti tam pracuje muj bratr) maj dost prace s ilegalnim downloadem Visty, ale i kdyby, rekneme si narovinu vlastnik portalu freegame.cz musi mit pekne tlustou penezenku, vlevo,vpravo,nahore,dole kam se jenom podivas je reklama. Ze neco stoji provoz serveru? Ano, par stovek (mozna tisic) mesicnich poplatku! Warez by na techto strankach nebylo nutne zverejnovat, pokud by freegame nesr.ly lidem na hlavu, a vymazaly z portalu recenze ktere odkazuji na nefunkcni hry. Asi se bavi tim, ze se lidi dohaduji ve foru kdyz jim hra nefunguje....Prikladem je MMORPG Archlord. Dalsi hra pres 500mb (ma asi 5GB) ktera nefunguje. Pote nepisete prispevek do fora, pockate mesic a od toho kdo psal recenzi zadna reakce. Je ironie ze nam nekdo neco rika o piratech ale sam ma otevreny okno usenextu a stahuje az se spejkaj sitovy kabely a hori server. Reknete, kdo z vas nikdy nic ilegalne stazenyho nesiril dal? Vidite jaky jsme divny narod. Budu oznacen ruznymi nadavkami a nelychotivimi slovy. Jen malo lidi ma povahu podbnou americanum. (kdo nebyl v USA nepochopi) Tak si me teda za to ze sem vam poradil oznacte jak chcete, freegame me opet nezklamaly a me tu uz nikdo neuvidi. Posledni prispevek od radbrad4

nostradamus | 01.10.07 v 10:58

Ešte chcem v krátkosti dodať, že plne dávam za pravdu p.Marianovi. Niektorí z Vás môžu svojou nerozvážnosťou spôsobiť serveru freegame.cz problémy!!! Že by ste neradi prišli o možnosť najširšieho sťahovania hier úplne zdarma..?!

nostradamus | 01.10.07 v 10:39

Ja to nechápem mnohý z Vás ovládajú Angl.jaz. a nevšimli si, že sa jedná o víkendovú freewarovku ktorá je presne od OO.OO hod. opäť komerčná. A čo takto si predmetnú hru kúpiť...?!

bloodchrist | 30.09.07 v 10:45

proc nejde stahnout far cry? nevite nekdo?

Far cry | 28.09.07 v 11:51

Hej proč tu to nejde ani stahnout lidi???????????????????????????????????????

Marian | 27.09.07 v 23:30

Nebudu předchozí dva příspěvky mazat, aby i další lidé viděli, na co zde odpovídám.
Za prvé - nejde ve své podstatě primárně o to, že tady někdo nabízí něco, co je protizákonné, protože tomu nelze jednoduše zabránit i kdyby se člověk snažil sebevíc. Jde ale o následky, které to může pro Freegame.cz mít. Uvědomte si, "kolegové warezáři", že svou "dobročinností" ohrožujete chod tohoto serveru, který pak může kdykoli kdokoli označit za "semeniště odkazů na warez" a vyvodit určité sankce.
Za druhé - jestliže se zamyslíte nad předchozími řádky a současně bude schopnost vašeho mozku myslet na dostatečně vysoké úrovni, pak určitě dokážete najít řešení, jak zde neprezentovat ty trapné konkrétní torrent warez adresy, ale současně můžete zůstat "dobročinní".
Myslete hlavou lidi!!!

Far Cry | 27.09.07 v 19:17

Skuste to tady http://s3.bitefight.cz/c.php?uid=62337

radbrad4 | 24.09.07 v 15:06

ok. za tohle mi mozna redakce freegame blokne moji ip, ale at se zamysli nad jejich parany kteri si jen chteji zahrat. Nechci ublizit, jen pomoct. Stahnete si tenhle torrent: http://www.2torrents.com/download.php?id=430&filename=Far%20Cry.torrent. Pro ty co neví co torrent je: Stáhněte si i program bitlord (www.slunecnice.cz) a otevrte v nem torrent. Nechte to stahovat pres noc, bude to trvat tak 20hodin.(nekdo to muze mit za pet minut). I kdyby na tento postup pristoupilo 5 paranu ze 100 bude mi to za to stat. Pomoct 5ti lidem je taky dobry. Ahoj vsichni. radbrad4

Franta RákoskAhojky pařani.a | 19.09.07 v 20:25

Ahojky pařani.Taky jsem chtěl hrát a stáhnul jsem hru a pak nešla.Ale mám pro vás torent z kterého po stáhnutí hra funguje jako celá a bez registrace.Kdo má zájem ať píše.
Všem zdar

uš | 19.09.07 v 07:06

uš to omezili nejde to stahnout

no | 19.09.07 v 07:01

ubisoft se zblasnil dohrat to do víkendu je nemožné

stahujte přes torent!!! | 17.09.07 v 07:13

kdyš tojde uš nemuže za to freegame a chcete to za darmo stahujte přes torent třeba bitlord

artman | 15.09.07 v 10:02

Přesně jak píše eQui.. V době kdy se to recenzovalo, vše samozřejmě plně šlo... Každopádně downloady všech her od UBI Soft jsme stáhli, abychom vám nedělali zbytečné potíže....

eQui | 15.09.07 v 08:06

V době psaní recenze hra jistě hrát šla, potom však Ubisoft free-hraní těchto her zamezil a již to nejde. Ještě jednou pro ty méně chápavé: Není to chyba Freegame!

Ale opravdu by nebylo od věci zamezit stahování, ať už více lidí nestahuje zbytečně...

Vládík | 14.09.07 v 14:09

Myslím,že když někdo napíše,že hra se dá hrát po registraci,tak to má být pravda a né,že se to stáhne a pak se zjistí,že ani registrace nepomůže.

Jaires | 14.09.07 v 11:57

Ano, Freegame nemuze za to, ze hra uz nejde hrat, ale bylo by mozna fajn ji stahnout.

eQui | 13.09.07 v 18:26

Nevim jak tahle hra, ale stáhnul jsem pro malou ségru Raymana, zaregistroval se (samozřejmě jako občan USA :)) a instalace nejede. Pak jsem si všiml, že mi přišel následující email:

Thank you for downloading one of the promotional PC titles made available for ad-supported freeplay over the Labor Day weekend. The promotion is now closed and it is no longer possible to play the games for free.

Česky a ve zkratce: hra byla zpřístupněna pro hraní podporované reklamami pouze na víkend při příležitosti Dne Práce (?) jako promoční akce. Tato akce je nyní ukončena a již není možné tyto hry hrát.

Čili Freegame za nic nemůže a všichni co tu nadáváte si můžete jít stěžovat tak akorát Ubisoftu...

reaver | 13.09.07 v 07:05

to sou blaboli!!!!!! mě tojde uš měsíc!!!!!!!!!!!!

Jesterka | 12.09.07 v 17:55

ronyl a spol.:

s tim ze to mnozi z vas neobejdou, s tim bohuzel nadelam jen pramalo - nejsem cracker. myslim, ze varovani + jakys takys navod (byt neovereny mnou) je v textu zahrnut dostatecne viditelne (ano, sem tam je to jako mluvit do dubu). chapu, ze se nekteri z vas citi nasrane, hloupe, ponizene atp atp, ale i kdyby tuto bombu rozchodila cca 1/3 lidi, byla by skoda Far Cry nevydat.

@ hrani / nehrani - hru jsem projel 2x ze 4 pokusu, stravil v ni pravdepodobne hodne pres 50h, screeny jsou vsechny moje... v tomto pripade je podobne narceni opravdu smesne, ale neresim to... protoze obecne je to pravda, rada recenzentu hry samozrejme nehraje - co si budem nalhavat. :)

Bafusa | 12.09.07 v 12:41

ještě, že jsem si to nestáhl, ale muj počítač by to asi stejně nezvádl,díky za upozornění

Wolf | 11.09.07 v 22:16

kdyby ste byly aspon trochu solidni tak tu hru odsud stahnete ze servru co nejdriv to slo, aby se nenachytaly stovky nas blbejch lidi co si to stahly v domeni ze hra pojede bez problemu... bouzel tejden po tom co hra nikomu nejde z lidi co si ji tu stahly, hra stale lezi tu na FG

Wolf | 11.09.07 v 22:12

Freegame redakce uz neni co byla driv.... driv byla aspon trochu solidni...ted de jim jen o penize.. nedivil bych se vubec kdyby ste jen prekladaly recenze z jinech komercnich strankach....vsadim se ze ani si sami nezskusite stahnou a nainstalovat hru kterou sem date volne ke stazeno.. Prince of persia,Far Cry,rayman atd... nejsou jediny velky hry co tu nejdou stahnout...

RAPTOR2 | 11.09.07 v 16:57

Napsal jsem do fóra kritiku na lidi, co nás krmí hrama které nejdou spustit...a vida-článek je pryč!
Byla bez sprostých výrazů-mimo jednoho jadrného označení, na co, že nám ty hry jsou, když nejdou spustit (na H...O )
Takže znovu píši-hra která nejde spustit a má víc jak 500MB je podraz na lidi!!! A že jich už pár bylo, co pánové...?! Pokud by byli zde na freegame solidní, podají nám blbečkům návod, jak hru zprovoznit.
Rada všem-"Far Cry" se dá koupit za cca 150. a máte klídek...

artman | 09.09.07 v 16:48

Samozřejmě, že se ty hry hrají, odkud bys jinak pořídil screeny? Problém je ten, že postup, který byl univerzální (americká registrace) nějak neplní svou úlohu :/...

Janko | 09.09.07 v 14:54

Nastavil som v ovládacích paneloch americkú angličtinu, ale inštalácia sa nerozbehla. Okrem toho, po každom pokuse o inštaláciu hry mi príde z Ubi mail, ževraj to free hranie bolo obmedzené iba na pár dní a teraz už to nepôjde. Ale týmto si nie som istý, lebo po anglicky skoro neviem. Tak sa zdá, že 12hodinové sťahovanie bol zabitý čas... :-((

ronyl | 09.09.07 v 13:00

Zajímalo by mě, jestli admonové těchto stránek ty hry hrají, nebo to jen opisují z internetových recenzí!!!
Pokud je umí spustit, proč tady nenapíšou jak na to?!?!
Opsat něco, co najdu na netu umím taky. Neměly by tady být hry, které nejde spustit, nebo ke kterým není aspoň návod jak na to.

Hlavně u her které mají 2,6 GB apod.!!!!!

ronyl | 09.09.07 v 12:57

Registroval jsem se na USA stránkách ubi, založil USA email, bydliště i postal code USA a stejně mi to při instalaci píše, že musím žít v USA!!!!!

jakub | 09.09.07 v 10:49

dík

DVDVD | 09.09.07 v 10:41

Po registraci za američana musíte v ovládacích panelech zmenit jazyk systému na USA a mělo by to jít . Už jsem to takhle musel udělat u jedné hry .

jakub | 09.09.07 v 10:07

jak mám stáhnout tuto hru far cry? děkuju za odpověd

pinhead | 09.09.07 v 08:22

Mysím, že by měl konečně někdo z REDAKTORU jsem napsat, co s tím. Jestli máme smůlu a stahovali jsme celý den zbytečně, nebo někde děláme chybu!!!
Toto mi připadá jako velmi nefér!
Když sem dám nějakou hru,je trochu mou povinností se starat o problémy, které budou s hrou spojeny. A zvlášte u takové hry, jako je Far Cry. A ne tady hrát na schovku!!!

Kulda_CZ | 08.09.07 v 18:59

Tak sem to ztáhnul, zaregitroval se na ubisoftu, napsal sem že žiju v U.S.A a doufal sem že to bude fachat ale ono prd ptej nejsem z U.S tak to je v pytli, sem to celou noc zutahoval zbytečně :-(

mumhoh | 08.09.07 v 16:39

tak zdar lidi,sem se dnes zaregistroval a nevim jak mam stahovat hry sem z toho nejak mimoň

Carlos007 | 08.09.07 v 14:25

... jsem si i vytvořil e-mailovou schránku v u.s. (na aol.com), leč je mi to prd platný.

Tomas | 08.09.07 v 12:48

2Ronyl: Nebud liny a precti si tady ty komentare....

ronyl | 08.09.07 v 11:03

Napište sem někdo, přes jaké jméno a heslo to nainstaluju pls.
Celou noc jsem to stahoval a teďka jsem zjistil, že hned při instalaci to chce jméno a heslo.
Moje angličtina je velmi chatrná na to, abych si vytvořil účet na Amerických stránkách.
Buďte kolegiální a napište to sem prosííííím.

Děkuji

Imon | 08.09.07 v 07:49

Tak uz sem nekdo hodte ucet pres kterej to pujde aktivovat!!

Kowe | 07.09.07 v 22:18

ja sem to zprovoznil v pohode..ale nevim jak sem to udelal:D..:( proste sem ze zrregistroval na ubu a uz to bylo...tad bych vam pomoh ale me to slo..

SpaceAce | 07.09.07 v 17:30

no tak chlapci už ste k necmu dospeli? :D chtel bych zacit stahovat, ale jen až budu vedet ze to nebude zbytecny :D

Jaires | 07.09.07 v 16:23

skvorus: CryTek s tim nic nema spolecneho, je to tah Ubisoftu

anonym: tvoje kopie se legalni urcite nestala:)

skvorus | 07.09.07 v 15:53

problem je vsak v tom že jak tak koukam budí v lidech nenavist jelikoš nejde.Mno jeste ze patrym k tem ktery na far cry upoutala jen grafika a pokrocila AI jinak hrani nic moc.

skvorus | 07.09.07 v 15:47

Tak tohle je přeci jasnej komerční tah.Crytek chce prece nalakat lidi na sve nove gamesi. ovsem myslim ze ti co se zajímají o tyhle hry uz stejnak FC dávno mají ať legalně nebo ne.

Big Joe | 07.09.07 v 15:34

My chceme hrát, my chceme hrát!!!

anonym | 07.09.07 v 15:28

takže vlastně ta nelegální(?) kopie co mám(nebo jsem měl) už vlastně je legální že?

Elvis | 07.09.07 v 15:07

To je opravdu stupidita zkousel jsem pouzit verejnou i skyrtou IP a taky se registrovat do United States a taky do Virgin Islands(U.S.A) a ani jednou me to nepustilo tak by nam tady mohli pani autori napsat postup, 3GB stahovani K NICEMU

Big Joe | 07.09.07 v 14:54

Tak jde to vůbec někomu???:)

grrrr | 07.09.07 v 14:49

si asi udelaly reklamu zadarmo tema hrama co na pár dní vydaly zadara

Rianonn | 07.09.07 v 12:13

tak jako neveřejné IP má spíš nevýhody. A to co tady meleš je naprostá pitchovina...

Katt | 07.09.07 v 10:25

Tak tohle se mi líbí. Možná by se měl v zájmu snížení pirátství inspirovat i Microsoft. Takový widle 2000 už by měly bejt taky FW. :D

JJchva | 06.09.07 v 21:31

Tak s tou neveřejnou IP seš vedle. Já ji mám taky a stejně to nejde.

Carlos007 | 06.09.07 v 21:31

Tak poraď jak to rozchodit. Nejsem úplnej antitalent, ale ani žádný expert.

Devouver | 06.09.07 v 20:24

Heh jste blbý máte veřejný IP a tím pádem si nezahrajete naštěstí že nemám veřej¨nou. Právěže nejlepší je když se hodinu učíš a hodinuhraješ nebo půl hodiny prootže si mozek odpočine(teda když nehrajete logické a strategické hry) ale takové ty odreagovačky jako tetris atd.

SpaceAce | 06.09.07 v 16:22

Prestehujte se do US :D me matka vypla kompa pri stahovani když sem byl ve school, ale jak vidim tak bych si stejne nezahral :))

pinhead | 06.09.07 v 16:15

to samý, prý nežiju v USA. Co s tím?

Carlos007 | 06.09.07 v 16:05

Mám stejný problém... podle nastavení účtu u UBI žiju v U.S., ale nespustím instalaci. Please help!!!

JJchva | 06.09.07 v 14:39

I když jsem zadal zemi United States tak mi to hází "chybu" že nežiju v United States...tuší někdo v čem je problém

Anteater | 06.09.07 v 10:55

Já to dohrál a je to mazagger

Jesterka | 06.09.07 v 09:23

myslis? ja to poprvy prejel par tydnu pred maturitama... :)

Bombr | 05.09.07 v 21:40

Já to ztáhnout ani nemůžu, tenhle školnírok maturuju a kde bych asi tak hledal čas na učení když bych pobýhal někde na ostrově a sekal hlavy mačetou...

SpaceAce | 05.09.07 v 19:48

no to je pecka, konečně hra kterou stoji za to stahovat takovou dobu :D co víc říct než - jen tak dál ;)

Toshio | 05.09.07 v 17:00

Nevychadzam z udivu, Far Cry v plnej verzii ako FW? Sila...

Shadee | 05.09.07 v 14:29

Stačí zadat jakoukoliv zemi nacházející se v Severní Americe, pokud je nějaká taková v seznamu, jinak klasikou USA nic nezkazíš :)

Shadee | 05.09.07 v 09:55

No co k tomu říci, snad jen těž se, brzy ho tu máme :), ale nikomu to neříkej :o)

Tamten | 05.09.07 v 06:58

Prý je i PoP: Sands of time uvolněný jako freeware.

please | 05.09.07 v 05:29

please pomoc co mam dát?? united státes nebo virgin island (USA)

diky | 05.09.07 v 05:14

diky freegame diky ubisoft po dlohe době hra ktera dostala 100


galerie

Far Cry Far Cry Far Cry Far Cry Far Cry

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce