recenze

Into the Eagle's Nest

Into the Eagle's Nest

V Evropě právě zuří druhá světová válka, mnoho vojáků padlo, nebo bylo zajato. Orlí hnízdo byla pevnost, která nacistům sloužila jako vězení a vy, coby statečný voják ve službách spojenců, se do hnízda vydáváte zachránit kamarády z fronty, ale nejen to.
Orlí hnízdo je typickým zástupcem top-down akcí, jež je svým dějem zasazena do období druhé světové války. Hra vyniká svou frenetičností a svou krvavostí hravě strčí do kapsy i takové klasiky, jakou je stařičký, leč stále skvělý Gauntlet.

Jak jsem již naznačil v úvodu, s vaším svěřencem se vydáváte do pevnosti nazývané Orlí hnízdo, kde bude vaším úkolem jak zachraňování uvězněných spolubojovníků, tak třeba nalezení výbušnin, krádež dokumentů a podobně. Během hry ale musíte dobře zvážit, kudy se vydáte, dveří je zde totiž hodně, ale s klíči to už tak slavné není, mohlo by se vám tedy snadno stát, že uvíznete v půli cesty jen proto, že někde buďto klíč přehlédnete, a nebo jej použijete špatně. Podobně je to s nepřátelskými vojáky, kterých je opravdu mnoho, vašich nábojů však nikoli. Občas narazíte na nacisty ukradené zlato, které si můžete pro změnu přivlastnit vy. Ač to tak ze začátku nevypadá, hra je poměrně obtížná. Sice se tu a tam najde nějaká lékárnička, munice nebo i lepší zbraň, přesto se však vyplatí svůj postup promyslet. Například existuje situace, kdy je v jedné místnosti hned několik nepřátel, což není nic neobvyklého, můžete je sice jednoho po druhém postřílet, jenže tak se připravíte o spoustu munice, mnohem lépe uděláte pokud rozstřelíte sud s benzínem, ten vybuchne a zabije vojáky v okolí.

Technicky je hra zpracovaná opravdu dobře, grafika je vcelku příjemná a zvukové efekty také nejsou špatné, bohužel je však hra sama o sobě celkem náročná na hardware. Není to sice nic extrémního, ale rozhodně mohlo být lépe. Pokud jste někdy hráli originál, ať už na PC, Amize, ZXku či jiném domácím počítači, budete velmi mile překvapeni. Jestliže se s hrou setkáváte poprvé, pak budete možná přímo nadšeni. Ať je to jak chce, jedná se o výborný remake výborné hry, jednoznačně doporučuji.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

kokosmen265

kokosmen265 | 15.01.15 v 07:57

palec nahoru

saxana | 26.11.07 v 00:14

Asi jsem trubka, ale nevím, jak to spustit.... pomóc :-)

Thomas | 08.10.07 v 21:05

Co jsem se toho nahrál na ZX.. Ty časy už jsou pryč :(

Mečislav Kozel | 08.10.07 v 00:48

Na Commodoru to vypadalo takhle: http://www.lemon64.com/?game_id=1324

Johny | 07.10.07 v 23:53

Kdysi dávno jsem na COMMODORE C-64 u téhle hry probděl celé dlouhé noci :-)

Johny | 07.10.07 v 23:51

Kdysi dávno jsem na COMMODORE C-64 u téhle hry probděl celé dlouhé noci :-)

Mečislav Kozel | 06.10.07 v 15:09

Kdo chce vidět (nebo i hrát) originální verzi ze ZX Spectra, může: http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0002523


galerie

Into the Eagle's Nest Into the Eagle's Nest Into the Eagle's Nest

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce