recenze

Asterix & Caesar's Challenge

Asterix & Caesar's Challenge

Asterix a Obelix, to jsou jména na světě snad nejznámějších Galů. Ve hře Asterix & Caesar's Challenge se ujmete role jednoho z nich, abyste mohli nakopat Římanům a osvobodit nejen celou Gálii, ale i Egypt a další známá místa.
Neznám snad nikoho, kdo by o nich někdy neslyšel či je neviděl, ať už formou známého komiksu nebo u nás ještě známějšího seriálu (či nedávno uvedeného filmu).

V době, kdy se chystal tehdejší římský císař Julius Caesar obsadit celý známý svět, existovala jen pramalá naděje, že by ho někdo mohl v jeho počínání zastavit. Když už si podmanil celou Evropu, tedy celou až na jednu galskou vesničku, tak se chystal na invazi do Anglie. Jenže ona galská vesnička nehodlala připustit, aby si Julius podmanil celý svět a rozhodla se mu jeho plány pozměnit. Římanům byla vesnice trnem v oku a tak se jí snažili za každou cenu zlikvidovat, ale Galové byli tuhými protivníky. Proti obrovské přesile by však neuspěli a tak využili kouzel svého druida Panoramixe, který jim vařil mocný lektvar síly. Za pomocí tohoto lektvaru, obdařeni nadlidskou silou a galskou zarputilostí se udatní Galové pustili do boje s římskými utlačovateli. Kdo nakonec vyhraje, záleží právě na vás, tak se pusťte do boje.

Na začátku hry si zvolíte jednoho z hrdinů, a to buď Asterixe nebo Obelixe, přičemž je jedno, kterého si vyberete, neb jejich schopnosti jsou stejné, záleží pouze na vašich preferencích. Poté už zbývá jen vyrazit na dlouhé dobrodružství. Podíváte se jak do samotné Galie, tak i do Egypta a na další známá místa. Pro hráče toužícího po rychlé zábavě tato hra není, protože cesta, jež na vás a vašeho hrdinu čeká, je opravdu dlouhá.

Grafika je samozřejmě kreslená a nese se v přesně takovém duchu, jako její komiksová či seriálová podoba. Vašimi nepřáteli jsou jak obyčejní vojáci, tak i centurioni, falangy, piráti, atd.

Ač se hra tváří vyloženě dětsky, tak pro děti není, především díky své vysoké obtížnosti, umírat budete skutečně často. Jinak se ale jedná o skvělou zábavu na dlouhé letní večery. Pokud máte při ruce sourozence nebo kamaráda, určitě jej přizvěte ke hře, protože ve dvou je hra mnohem jednodušší a řekl bych, že i mnohem zábavnější.

stáhnout hru
Shadee

autor
/ Shadee

Skóre

88 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Wewo17 | 25.08.07 v 21:46

inak je to sranda


galerie

Asterix & Caesar's Challenge Asterix & Caesar's Challenge Asterix & Caesar's Challenge

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce