recenze

Kling!

Kling!

Gra polega na ukladaniu kulek. Na ekranie mamy róznoklorowe kulki. Nalezy ulozyc z conajmniej 5 kulek jednego koloru linie w poziomie, w pionie lub na ukos. Přeloženo do češtiny, vám přinášíme super klikačku na motivy polské hry.
Prastará hra Kulki (Kuličky) polského souseda Piotra Pytlika se nedávno stala předlohou pro jednoho uchazeče o vavříny v klání s příchutí becherovky, gamesku
Vychladni! která je navzdory hezkému grafickému kabátku šíleně nudná a její hratelnost znatelně pokulhává za originálem. Něco podobného jsme tu měli už i v 5 Star Free Line. Kling! je ovšem něco zcela jiného.

Hra mnohem rychleji odsýpá, zůstala pouze kostra seřadit několik – nejméně však pět – stejnobarevných kuliček vedle sebe, přičemž každý tah s sebou nese tři novorozené žetonky, leč zmizelo pravidlo, že kulička se musí posouvat z bodu A do bodu B polem. Pouze označíme, kam si ji přejeme umístit, šup a je tam. Díky tomu hra prostě běží dál a dál, stejně jako ručičky našich hodinek a stává se stejnou drogou jako kvalitní tetris nebo diamanty a hratelností předčí nejen Vychladni!, ale i původní Kulki. Anarchii hry doplňuje možnost libovolně si zvolit počáteční úroveň.

Po grafické stránce se pohybuje někde mezi Kulki a Vychladni!. Hudba a zvuky jsou, hm... zajímavé. Vím, to je dost otevřený termín, ale výstižnější výraz mne nenapadá. Čímž nemyslím, že jsou špatné. Něco jako Daniel Craig v roli Bonda nebo kuře na borůvkách. Experiment, o kterém není snadné rozhodnout jestli nám vlastně chutná, anebo ne. Touto svojí neobvyklostí však vcelku účinně vytváří bariéru proti omrzení, poněvadž si co chvíli říkáme "Co to proboha je?" a nenapadne nás to vypnout.

Nechybí fce save/load a snad jen, že hra běhá v malém okně by mohlo být menší mouchou. Při božské hratelnosti si toho sotva všimnete. Stahujte, říkám vám, večery jsou pořád dlouhé. Nebo jak by řekli Poláci - Pobierz!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Kling! Kling! Kling! Kling!

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce