recenze

Ekolog

Ekolog

Po delší době vám přinášíme jednu textovou hru, která se točí okolo citlivé problematiky - ekologie. V přirozené roli vůdce je vaším úkolem získat na svou stranou co nejvíce příznivců a své podpory pak náležitě využít. Cest k vítězství pak vede několik.
Rovnou vám ale zdůrazňuji, že dostat se ke zdárnému konci nebude, až na jednu výjimku, vůbec snadné. Budete totiž mít velice nevděčnou roli, které se musíte zhostit jak nejlépe to jen půjde. Vaším úkolem je samozřejmě se co nejlépe ekologicky angažovat.

Bez finančních zdrojů to ale rozhodně nepůjde. Budete tak muset být mnohem více na očích veřejnosti, aby si vašich aktivit vůbec někdo všiml a mohli jste tak získat přízeň důležitých sponzorů. Zkusit se prosadit můžete buď kandidaturou do politické strany, anebo se přidat k jednomu ze dvou ekologických hnutí. Ani tak vám ale nespadne vítězství do klína. Pozornost pak můžete zíkat například pořádaním různých propagačních akcí, či petic. Nesmíte ale ani zapomínat na financování vlivných lidí. Pokud budete tuto stránku zanedbávat, pak můžete počítat s vaší fyzickou likvidací. Ano, i v této hře se dá bohužel umřít. Bohužel v průběhu nemůžete ukládat pozici, prý kvůli udržení napětí. Musíte si tedy počínat velice opatrně a zároveň přesně a nekompromisně.

Cest k vítězství naštěstí existuje několik a pokud se vám nebude dařit jeden způsob, můžete bez problému vyzkoušet další postupy. Možností je skutečně hodně a popsat vše je nad rámec této recenze. Velmi stručně řečeno, Ekolog je gameska, která vznikla na podporu městské hromadné dopravy zejména ve větších městech a musím říci, že se svého úkolu autoři zhostili velice dobře. Desítky možností, solidní zpracování a hlavně parádní atmosféra jsou skutečně jen jedny z mnoha kladů. Stažením tedy rozhodně neprohloupíte.

Dodatek: Rozhovor s Tomášem Pfeiferem si můžete přečíst v naší novince.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 15:36

1

999999999999999999999 | 21.04.07 v 10:00

kkkkkkkkkkkkkkk

Czert | 25.03.07 v 17:01

je hra tak na 5 minutm, pak te zacno stvat nesmysly - hra proste nejde vyhrat ani kdybys chtel - kdyz se budes venovat armade, aby te nedobyla ciganie, tak te svrhnou kvulinepopularite a vice versa, navic u nahodnych veci nevis jestli to co udeals bude dobre ci ne - viz profesor akademi..etc. Jo kdyby se dodelala poradne a vychytaly tyhle masarky (tj. sla by vyhrat) pak by to byla vic nez slusna hra. nemluve o ekonomice ktera ti nemuze vydeal penize na nic.

Trottel | 26.02.07 v 22:53

I když to není špatné, Diktátor je lepší...


galerie

Ekolog Ekolog Ekolog