recenze

Vychladni!

Vychladni!

Přinášíme vám možnost zahrát si poměrně pěkně zpracovanou logickou hru, s dobře promyšleným herním systémem. Pokud tedy toužíte vyzkoušet něco, při čem si můžete procvičit něco jiného, než jen svou rychlost a skill, ale spíše logické myšlení, pak by vás tahle gamesa měla zaujmout.
Letos se konalo další kolo Becherovka Game, na kterém mohli tvůrci her předvést své výtvory. Opět zde bylo několik kategorií a jednou z nich byly také flash hry. Tuto bych ještě zařadil do žánru logických titulů. Tahle gamesa se dostala až na třetí příčku ve své kategorii a to už by mohlo něco znamenat. Podívejme se tedy na ni a sami ohodnoťme její kvality.

V prvé řadě se zmíním o samotném herním principu, ten je velice prostý, ale také velice chytlavý. Před vámi se zjeví hrací plocha rozdělená do několika čtverečků. Na ní se pak nalézají různé druhy ovoce, jenž se používají k přípravě becherovky a nechybí zde samozřejmě ani pár kostek ledu. No a co že s nimi máte dělat? Musíte seřadit pět stejných druhů ovoce za sebou. To lze udělat nejen ve svislém nebo vodorovném směru, ale také diagonálním. Při každém povedeném seřazení vám ovoce zmizí a přičtou se vám body. Když ale učiníte tah, ve kterém neseřadíte pět druhů ovoce za sebou, přibudou vám na ploše další. Pokud budete postupovat špatně, za chvíli se nebudete moci hnout a tím pádem hra končí. Navíc jsou zde i speciální bubliny, které způsobují, že vám ovoce v jejich okruhu zmizí a vám se odečtou body.

Titul je velmi pěkně zpracován i po grafické stránce. Ve hře se konají hotové sněhové závěje, které vám zpestřují pohled na hru. Kdyby vám ale hra nejela úplně plynule, není problém v nastavení ubrat pár těch sněhových vloček.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

AdaDanjermond | 17.01.07 v 13:53

At je to napad puvodni ci ne, je to k uzoufani nudne. Diky pomalemu prubehu a absenci hudby spim na klavesnici daleko driv nez se "dostanu do situace, kdy se nemam kam hnout".

KopRus | 16.01.07 v 21:54

Tak v tom případě se za svou neznalost freeware her omlouvám, ale je opravdu nemožné znát všechny. Vemte si že my jich máme v databázi přes 5000 a to jsem všechny samozřejmě nehrál já. Teď si představte to množství webů s freeware gamesama a na nich další tisíce těchto her... je to vážně těžké
P.S.: kačera jsem neměl, raději jsem se vozil na trojkolce =)

Lokutus74 | 16.01.07 v 18:39

Radowan:
Já hrál na Atari od poloviny 80-tých let, pak jsem přes Amigu přešel na PC (+konzole), ale o hře Kulki jsem také nikdy neslyšel.

Venal: Do těch 300 bych zařadil i obšlehnutý tutoriály v Gamemakeru a Flashovky... a hned by to číslo skutečných free her vypadalo jinak!

Radowan | 16.01.07 v 17:13

V pohodě :) Taky sleduju hry už nějaký ten pátek (cca od r. 1989) a zkrátka mi ta nálepka "+ nápad" připadala u téhle hry dost komická, jakoby tam skoro nebylo co napsat do těch plusů :P Ale "+ zpracování" se tomu upřít nedá

Venal | 16.01.07 v 15:31

mimochdem jestli je za den 300 novych freeware her tak jak je mozny ze tady se objevujou samy (skoro) blbosti???!!!

Venal | 16.01.07 v 15:29

je to bohuzel fakt tohle je proste kopije...

Marian | 16.01.07 v 10:19

Nesouhlasím s tebou ze dvou důvodů. Za prvé - každý den se na světě objeví minimálně 300 nových freewarovek (reálný odhad), takže pamatovat si polskou hru Kulki starou navíc 10 let je celkem irelevantní (já ji také neznám a to se hrami zabývám od roku 1986!!!). Za druhé - před deseti lety byl Petr ještě malý kluk, co tahal kačera po kuchyni! Takže ji nemohl znát! :-D

Lord Radowan | 16.01.07 v 09:53

Tak tohle by si recenzent fakt dovolit neměl neznalost freeware herního trhu ... je to sprostá kopie polské hry Kulki, která už existuje cca 10 let minimálně a je to freeware taky


galerie

Vychladni! Vychladni!

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce