recenze

Super Action Bounce Go!

Super Action Bounce Go!

"Hop sem, hop tam, co já jenom udě" – bumm, a jedeme znova. Tak nějak zní zkrácený popis Super Action Bounce Go! . Sami se přesvědčte o tom, že skákání zezdola nahoru a zase naopak může být v kombinaci s všemožnými nástrahami kupodivu neuvěřitelně zábavné a návykové.
Pakliže máte nervy v kýblu (či jakékoliv jiné externí nádobě), raději odejděte, protože Super Action Bounce Go! rozhodně není nějakou hloupou oddychovkou, ač tak na první pohled možná může vypadat. Ona totiž není plošinovka jako plošinovka. Některé z nich jsou jiné, víte? Dobře, neukamenujte mě, nechám hloupých řečí a raději vám o SABG něco řeknu. Hlavním rozdílem oproti „normálním“ hopsačkám je taková drobná změna pravidel, totiž že váš kulatý hrdina skáče sám od sebe a vy mu v tom nemůžete zabránit. Tedy vlastně můžete, ale jen nepřímo.

Již ze začátku se totiž setkáte s takovými nepřátelsky se tvářícími kovovými ježky a k jejich překonání často budete potřebovat jeden velice přívětivý bonus v podobě šipečky ukazující vzhůru. Ta vám umožní kdekoliv ve vzduchu zmáčknout šipku nahoru a odrazit se, jako by vzduch pod vámi měl konzistenci solidní cihly. A to samozřejmě není jediný objekt, se kterým se setkáte – jsou tu i šipky, ukazující směrem dolů, které vám pro změnu umožní zvýšit rychlost pádu, takže se na některých plošinkách odrazíte výše. To samozřejmě není vše, setkáte se zde i se zdmi, které se dají pomocí speciálního bonusu nechat na moment zmizet, s potvorami, které dychtí po vaší smrti a letí za vámi jakmile se k nim přiblížíte, s propadajícími se i pohyblivými plošinkami a mnohými dalšími nástrahami.

To vše je různě rozházeno po padesáti levelech, k tomu si je navíc pomocí vestavěného editoru můžete trochu poházet i podle svého. A řeknu vám, obtížnost je nahozena velmi vysoko a každé kolo budete dělat opravdu na hodněkrát. Ostatně, podívejte se sami na čítač smrtí v levém horním rohu okolních screenů. Grafika není nic moc – obsahuje sice některé zajímavé efekty, ale působí takovým nějakým gamemakerovským dojmem – je příliš dlaždicovatá a trochu odfláknutá. Zvuky jsou relativně dobré a kupodivu vás nezačnou štvát ani až ten level budete dělat posté, ovšem opakující se midi hudba vás začne štvát docela brzo. Tedy nakonec Super Action Bounce Go! i přes některé nedostatky nedopadá špatně a určitě vás pobaví – konec konců těch padesát levelů jen tak nedohrajete, to mi věřte. Ovšem jste-li netrpěliví střílečkáři či rozvážní stratégové, raději se mu vyhněte – ta frustrace za to podle mého nestojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

Super Action Bounce Go! Super Action Bounce Go! Super Action Bounce Go!

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce