recenze

Ant Attack

Ant Attack

23 let. Je to málo nebo moc? Ať odpovíte jakkoliv, vaše odpověď nic nezmění na tom, že přesně před tolika lety, v zimě roku 1983, vyšel pro počítače ZX Spectrum zbrusu nový šlágr Ant Attack. U takto vousatých her je podle mého názoru celkem problém vytvořit remake tak, aby zaujal a přitom si zachoval svou duši. Přesvědčí vás AA o tom, že je právě ten případ?
Ženský. Člověk aby se s nimi pořád zlobil :) Aby toho nebylo málo, tak tu máme jeden celkem urgentní problém. Vaše přítelkyně se ráno odhodlala k nákupům a stále se nevrátila. Hodiny nemilosrdně utíkají, v žaludku kručí (ženský, člověk bez nich nemůže být) a... najednou zazvoní mobil a z reproduktorku se ozývá rozechvělý důvěrně známý (ženský) hlas. Je to ona! Kde se zas... co... jak? Kdo? Mravenci?


Přítelkyně se zapletla do pěkné šlamastyky, město totiž obsadili přerostlí mravenci. Uvízla kdesi v centru a (osud chlapa :/ ) je na vás ji odtamtud v celku dostat zpět. K ruce vám bude pár ručních granátů. K noze vám nebude nic. Ale to nevadí, i to vám postačí pro totální úspěch v misi. Nepodceníte-li mnohonožce ;)


Vizuální stránka hry je zajímavá, protože je vymodelovaná ve 3D se samozřejmou podporou 3D hardware. Máte možnost zvolit si z 6 druhů zobrazení (ne rozlišení, ale koncepce scenérie), takže až vás omrzí standardní vzhled, sáhnete třeba po půlnočním nebo zimním (na rozdíl od reklamy na víkendové smsky zdarma MY MÁME SNÍH A VÁBNIČKY). Vše je plynulé, dobře ovladatelné. Pohladí :)


Po stránce zvukové nemohu hodnotit jinak než s úsměvem na líci. Do pohody nám hraje lehkej groove, který stylově dokresluje atmosféru a dodává tolik potřebný klid k boji s mravenci. Zvuků je pomálu, čehož si všimnete, jen pokud se na to soustředíte (neslyším zvuk, neslyším zvuk, neslyším zvuk... pánové já neslyším, neslyším!).


Kolem a vůkol, velice sympatický remake, který jde dál než jeho předchůdce, ale velice decentní cestou, a proto hodnotím vysoko. A vy si o tom myslete co chcete :).


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Etiäinen | 03.03.07 v 00:06

Jeee, 3D Ant Attack sa docal remaku! Pecka :D

AdaDanjermond | 21.12.06 v 12:37

Samozrejme "recenze", krucinal!

AdaDanjermond | 21.12.06 v 12:37

Jaktoze mi tahle hra utekla???

Tahle recene je prima.


galerie

Ant Attack Ant Attack Ant Attack Ant Attack Ant Attack

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce