recenze

Nemesis

Nemesis

Ponořte se do pravé vesmírné vřavy. Proplujte mezi nástrahami a sestřelte všechny zákeřné protivníky, dříve než oni sestřelí vás. Při tvrdé akci využijte zajímavý systém bonusů, který vám umožní vylepšovat loď podle vašeho přání…
Dnešní přírůstek do stále populární sekce Vesmírné střílečky vznikl díky soutěži Retro Remakes Competition 2006. Nemesis je tedy remakem. Předělání do modernějšího kabátku se dočkal 21 let starý titul od slavné firmy Konami.

Při průletu zleva doprava ovládáte vcelku malou raketu. Rozliční nepřátelé vás nenechají v klidu hned od prvního okamžiku, kdy se ocitnete na herní ploše. Náročnost v prvních fázích je skutečně velmi vysoká. Pokud se vám ale bude dařit sbírat bonusy, pak jste na dobré cestě. Systém power-upů je podobný jako v jedné z úspěšných her od známého týmu Free Lunch Design (Operation Spacehog). Na dolním panelu si postupným sběrem bonusů můžete navolit, co konkrétně chcete vylepšit – rychlost (obzvláště na počátku je loď šíleně pomalá), raketky, laser apod. S těmito vymoženostmi je likvidace nepřátel hned pohodlnější. Díky tomuto systému, vcelku solidnímu zpracování a hlavně slušné hratelnosti je Nemesis velmi zajímavým počinem. Pro fanoušky vesmírných stříleček je to milá povinnost, pro ostatní vcelku dobrá zábava na několik desítek minut.

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

74 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Nemesis Nemesis Nemesis

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce