recenze

Alien Arena 2007

Alien Arena 2007

Hledáte pořádnou free on-line střílečku? Poslední, v pořadí již několikáté pokračování série Alien Arena, vás přenese na galaktické bojiště, kde se ani na chvilku nezastavíte! Dokonce ani po smrti! Tak blastery do ruky, bajonet auf! A hrrrr na ně!
Najít mezi free tituly online střílečku je opravdu těžké. Ale najít mezi free tituly hru jako AlienArena (dále jen AA) je téměř nemožné. Ale přece. Po předchozích titulech jako je CodeRED - Alien Arena, nebo Alien Arena 2006 by mohl hráč očekávat další multiplayerovou pecku. Je tomu opravdu tak. COR entertainment opět stvořili výbornou FPS střílečku, ale otázka zní: „Je to opravdu tak průlomový kousek?“

Snad každý hráč zná komerční tituly jako Quake 2, Q3 a jim podobné. V oficiálních hráčských kruzích se jedná o provařené hry, a právě těmito kousky se nechává inspirovat i AA 2007. Herní prostředí se zaměřuje hlavně na multiplayer a tudíž singleplayeroví hráči, či nadšenci s pomalým připojením ostrouhají a budou se muset „spokojit“ s hrou pro jednoho hráče. Ta sice jako taková není nijak špatná, ale nutno podotknout, že AA je sama o sobě ryze multiplayerová hra.

Tedy ke hře více hráčů: Klasické AA mody jsou sice trochu modifikovány, ale žádná sláva - ve hře je 5 modů a včetně známého Deatmatche, či CTF lze hrát mody jako „All out assault“ či tajemný „Deathball“. Krásně ztvárněné, ale povětšinou jsou mody pouze předělávkami některých známějších modů z komerčních MP her. Tato skutečnost ale nesnižuje kvalitu hry a vy se budete moci ponořit až do devatenácti map a ničit své kamarády (i MP je možno doplnit vcelku inteligentními BOTy) pomocí až osmi druhů zbraní (krásné klasické futuristické předělávky:).

Mapy jako takové jsou velice povedené a mají tak krásnou atmosféru, že hra s jinými hráči vám vydrží na mnoho hodin. Nakonec bych rád informoval o herní situaci. Možná by se mohlo zdát, že se dil ještě pořádně nerozjel. Zdání klame a tady vyniká jedna z několika silných stránek AA: Velká hráčská základna. Pokud se připojíte do hry, najdete zde cca. 17 serverů, kde měří své síly lidé z opravdu celého světa (z mé zkušenosti: od Holandska, přes Michigan až do Kapského města).

Suma sumárum tedy takto: AlienArena 2007 je hra, které si udržela svůj standart, potěší a přinese mnoho hodin zábavy zadarmo! Na druhou stranu nový díl přinesl jen málo nového, což je možná dobře, možná špatně…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

DAmekWade | 19.06.07 v 15:33

Tuhle hru bych neohodnotil ani 70%. Na Cube 2 to nema ani zdaleka. Cube 2 je tady: http://www.sauerbraten.org/

rafanrafan | 06.01.07 v 13:51

kde stahnu hru Alien Arena 2007?dik

Krtek | 18.12.06 v 12:20

Proč se mi to kurňa seká na 1800 procáku, 1024 ramkách a 256 grafárně? :-)

pix | 29.09.06 v 13:29

Hra existuje i ve verzi pro Linux!
http://www.linuxsoft.cz/sw_detail.php?id_item=11358


galerie

Alien Arena 2007 Alien Arena 2007 Alien Arena 2007 Alien Arena 2007

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce