recenze

Diamonds Revolution

Diamonds Revolution

Jestli v dnešním kousku očekáváte další klon legendy jménem Boulder Dash, pak vás musím zklamat. Jedná se totiž o variaci na téma Crillion, která ale není tak známá, jako ostatní kultovní gamesky. Zaručujeme ale, že se nudit rozhodně nebudete.
Když se řekne Tetris nebo Bomberman, většina z vás jistě ví, o čem je řeč. Když se ale zmíníme o Crillonu? Znalců bude jistě o trochu méně. Přesto se jedná o dosti starý kousek a stejně jako třeba Arcanoid patří i Crillion mezi legendy. Přesto jeho popularita není až tak obrovská.

Když se ještě vrátíme do minulosti, můžeme na našem serveru najít jen několik kousků na toto téma. Mám-li nějaký z nich vypíchnout, pak je to jednoznačně kvalitní Crillion Z. Vraťme se ale do přítomnosti. Diamonds Revolution je totiž velmi povedenou gameskou a nebál bych se tvrdit, že v mnoha ohledech přednosti Crillionu Z překonává. Stačí se jen podívat na celkové zpracování. Protože si myslím, že se mezi vámi najdou tací, kteří o této legendě nikdy neslyšeli, rád bych nastínil zhruba princip, oč jde. Jedná se v podstatě o téma podobné Arcanoidu, ovšem je zde jistý rozdíl, a to, že důležitou kuličku ovládáte přímo. Kolem vás jsou různé objekty (zde diamanty), jež mají různé barevné odlišení a právě barva je zde to nejdůležitější. Rozhoduje o tom, které objekty půjde zničit a které ne. Je vám tedy jasné, že když bude například vaše kulička červená, jen stěží prorazíte skrz modré diamanty. Úkolem pak není zničit úplně vše, nýbrž dostat se do únikových dveří.

I když se to možná nezdá, tak Diamonds Revolution je poměrně obtížným titulem. Vyjma tradičních překážek jsou zde totiž ještě nepřátelé a stačí jen letmý dotek na jejich tělo a rázem přicházíte o jeden ze svých životů. Musíte si tedy počínat velmi opatrně. Budete-li hodně v úzkých, můžete si daný level restartovat. O život nepřijdete! Možná si teď říkáte, že půjde celý systém obejít, že například bude hrozit srážka s nepřítelem, tak si level jednoduše zopáknete. Bohužel to má jeden háček. Restart nastává zhruba až po pěti sekundách, do té doby vám hrozí veškerá nebezpečí, takže v tomhle případě máte smůlu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

katuška | 17.09.06 v 14:09

prosímvás nevite někdo jak lze hra uložit jestli vubec jde?protože když date play je tam load ale ješte sem nepřišla jak to uložit? prosím o odpověd na mail
předem díky


galerie

Diamonds Revolution Diamonds Revolution Diamonds Revolution Diamonds Revolution

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce