recenze

1213 Epizode 1

1213 Epizode 1

Hledáte něco, co tu ještě nikdy nebylo? V tom případě vám možná dnešní kousek vyhovovat nejspíše nebude, přesto bych rád upozornil, že i tak zde máme velice zajímavé a poutavé dílo, které jeho autor - Ben Crosshaw, rozdělil na tři díly.
A právě dnes vám přinášíme jeho první část. Oč tedy jde? Ocitáte se v roli jednoho vězně s označením „1213“. Moc toho o sobě nevíte, jen neustále nasloucháte jeden tajemný hlas, který se vás v počátcích snaží navést na určitou cestu. Jak dále se pak dostanete, bude pochopitelně záležet pouze na vás a hlavně na vaší šikovnosti.

Jako zajatec máte kupodivu k dispozici zbraň, takže postaví-li se vám do cesty nepřítel, lze ho lehce eliminovat. Zraní-li vás, neexistuje nic snazšího, než se pořádně osprchovat a potřebnou energii doplnit. Základem je průchod několika obrazovkami a plnění jednotlivých malých úkolů. Většinou se jedná o správné zadávání různých částí kódů a zpřístupnění si tak běžně nedostupných částí. Jak jsem zmínil v perexu, autor vše rozdělil na tři části. V té první narazíte na několik málo obrazovek. Možná čekáte, že vše půjde hladce, ovšem musím vás zklamat. Může se zdát, že nepřátel není mnoho, ovšem mějte na paměti, že při každém opuštění obrazovky a následném navracení, mrtví protivníci nějakým zázrakem ožijí a budou vám opět znepříjemňovat život. Musíte se mít neustále na pozoru.

Naštěstí se gameska v určitých situacích sama ukládá, a tak v případě vaší virtuální smrti si nemusíte lámat hlavu nad tím, že byste museli začínat pokaždé od začátku. Velkým překvapením pak pro mě bylo, že celý titul je vytvořen v oblíbeném nástroji Adventure Game Studio, jenž je primárně určen pro adventury jako například The Hamlet nebo Robotragedy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

1213 Epizode 1 1213 Epizode 1 1213 Epizode 1 1213 Epizode 1 1213 Epizode 1

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce