recenze

Atic Atac The Vector Years

Atic Atac The Vector Years

Legendární gameska, která poznamenala nejednoho hráče, se nyní vrací ve své staré podobě! Navštivte tedy tajemný hrad a prozkoumejte jeho komnaty, dávejte si však pozor, v hradě straší...
Každý hráč, který něco pamatuje, si určitě vzpomene na klasiku Atic Atac. Já osobně jsem tuhle gamesku poprvé hrál na ZX Spectru. Byla to tehdy jedna z „těch lepších,“ které byly k mání. Atic Atac The Vector Years je kompletní předělávkou téhle legendy.

Pokud ji pamatujete, nebude pro vás tahle recenze ničím objevným. Máte- li ji rádi, stahujte rovnou, pro ostatní v krátkosti: v roli jedné ze tří postaviček, z nichž si můžete vybrat pro sebe tu nejoptimálnější (rytíř, kouzelník a nevolník), se ocitáte v tajemném hradě. Každá herní obrazovka je jednou z komnat. Z jedné do druhé procházíte dveřmi, které se otevírají jen na chvíli. V každé místnosti se po vašem příchodu vytvářejí strašidla, jež musíte likvidovat, jinak vám ubírají životní energii. Tu si zase můžete „dobít“ pomocí různých chuťovek po hradě poházených. Ptáte se, jak vám pomůže vybraná postavička? Překvapivě nijak zvlášť- zda rytíř nebo kouzelník, na obtížnosti to nepoznáte.

Co se týče technického zpracování, to je zachováno ve zcela původní podobě, alespoň tak, jak já si jej pamatuji, takže nečekejte žádne extrabuřty. Já osobně, upřímně řečeno, bych ani nebyl rád, kdyby došlo k nějakým razantním změnám. A hratelnost? No...Pravda je taková, že rozsáhlý hrad asi celý neprojdete. Přiznejme si, že po delším hraní se Atic Atac stává stereotypní. Ale za tu nostalgii to stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Etiäinen | 03.03.07 v 00:10

Na originali sa mi ju prejst nepodarilo, ale na emulatori a remake uz hej :D

Stereotypne to uz je po par minuach lebo hra sa da prejst aj za necele 4minuty, po takych 6minutach hrac i tak zomrie "od hladu", aspon v originali :P
I tak, perfektne vektorovo spraveny remake :)


galerie

Atic Atac The Vector Years Atic Atac The Vector Years Atic Atac The Vector Years

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce