recenze

The Hamlet

The Hamlet

Být či nebýt, toť otázka? Tak tahle věta zazněla v legendární tragédii od Shakespeara, Hamlet! S ní nemá dnešní kousek ale vůbec nic společného. Jedná se totiž o adventuru, která i tak ale, díky svému hororovému pojetí, nabízí velice atraktivní děj.
Horory a adventury jsou vždy velmi zajímavou dvojicí. Přesvědčit nás mohl o tom takový 5 Days A Stranger, kde o napětí a strach nouze rozhodně nebyla. Je pravdou, že dnešní The Hamlet nenabízí tak poutavý děj a strhující podívanou jako právě 5 Days A Stranger, ale to nevadí. Jeho kouzlo je úplně v něčem jiném. Ptáte se v čem?

Zatímco již několikrát zmíněný 5 Days A Stranger má trošičku spletitý děj, dnes bude situace trochu jiná. Vše začíná velice tajemným dopisem, kdy je hlavnímu hrdinovi nabídnuto setkání na jednom statku. Po příjezdu na toto místo ovšem okolnosti nasvědčují, že se děje něco opravdu podivného. Zapravdu vám pak dají místní zprávy o vraždách, které zatím objasněny nebyly a jakožto správný dobrodruh jste to právě vy, kdo se celé záhadě rozhodne přijít na kloub. Musím říci, že mě příběh velmi zaujal, nabízí právě velice zajímavý mix detektivky a již zmíněného hororu. Získat rozuzlení pak nebude takový problém, neboť gameska není zase až tak rozsáhlá a jednotlivé úkoly jsou vcelku triviální. Nutno ale podotknout, že ve hře můžete i zemřít.

Naštěstí se titul v klíčových momentech ukládá sám, ale přesto doporučuji využít té možnosti a svou pozici si bedlivě zálohovat. Bude se vám to hodit zejména v závěru, kdy se vám podaří objevit padoucha, ale ještě ho musíte předat spravedlnosti, což se vám asi na první pokus nepodaří. Detaily ale samozřejmě neprozradím, protože pak byste ze samotného titulu neměli vůbec, ale vůbec nic! Vizuální stránka je pak poměrně solidní, musím říci, že mě docela potěšil poměrně solidní interface, který je shodou okolností velmi podobný již několikrát zmíněným 5 Days A Stranger.

Závěrem bych chtěl říci, že The Hamlet je prostě pro fanoušky žánru povinnost a je opravdu jedno, jestli holdujete jen adventurám nebo detektivkám společně s horory. Gameska totiž není tak rozsáhlá a jako výborná odreagovačka je ideální. Pokud vás titul omrzí, zkuste například výborný The White Chamber.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

The Hamlet The Hamlet The Hamlet The Hamlet The Hamlet

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce