recenze

Ben Jordan 3

Ben Jordan 3

The Sorceress of Smailholm, jak zní podtitul dnešního kousku, vás zavede do země, kde o fantasy nouze rozhodně nebude. Vaším úkolem bude tentokrát vyřešit vraždy, které jsou připisovány místním čarodějnicím. Úkol jako stvořený pro opravdové hráče.
Úvodem se vám musím takhle přiznat, že mi tento díl v mnoha věcech připomněl velmi kvalitní čtvrtý díl ságy Quest for Glory, který měl naprosto dokonalou atmosféru, solidní možnosti a hlavně dlouhotrvající hratelnost. V mládí to byla jedna z mých nejoblíbenějších adventur od společnosti Sierra. To je možná také důvod, proč se mí líbí hry ze série Ben Jordan, které mají s těmito adventurami od Sierry velmi mnoho společného.

Ben se tentokrát vydává do vesnice jménem Smailholm, kde má za úkol vyřešit záhadné vraždy, které ovšem byly spáchány velmi zvláštním způsobem. Jak to tak chodí, podivné věci se přiřazují automaticky podivným stvořením, takže pod podezření automaticky spadá kult místních čarodějnic. Nic ale není takové jak se zdá. Tentokrát navíc cesta k cíli nebude vůbec jednoduchá. Autoři se opravdu vytáhli a co se týče délky, pak vám gameska nabídne opravdu výborný zážitek, plný zvratů. Jak to tak občas v adventurách chodí, budou vám nabídnuty dva možné konce. Doporučuji proto pečlivě ukládat svou pozici, neboť jinak byste museli začínat vždy od úplného počátku a gameska by se vám tak mohla zprotivit.

Nemám moc argumentů, co bych mohl autorům vytknout. Je vidět, že se jedná o zkušené tvůrce, kteří své mnohaleté zkušenosti spojené s vývojem adventur úročí na každém kroku a výsledek je tak skutečně perfektní. Mě nezbývá nic jiného než se začít pomalu těšit na další díly, jež se vám pokusíme přinést v několika dalších dnech.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

Ben Jordan 3 Ben Jordan 3 Ben Jordan 3 Ben Jordan 3 Ben Jordan 3

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce