recenze

Dizzy: The Next Generation

Dizzy: The Next Generation

Je už u nás tradicí, že vám v poslední době přinášíme remaky stařičkého titulu Dizzy. V případě toho dnešního musím říci, že se autoři pokusili lehce odklonit od zažitého principu a jak to dopadlo, to si řekneme na několika následujících řádcích!
Pokud jste si doteď říkali, že vás už u Dizzyho nemůže nic překvapit, pak vás možná má další slova zaujmou, protože autoři z týmu Bubblefox Productions se rozhodli, že léty prověřený princip trochu více osvěží. Jedná se sice o změny spíše kosmetického rázu, ale i to málo rozhodně stojí za zveřejnění.

V čem spočívají tyto změny? Je to velmi jednoduché, jistě si po spuštění všimnete, že nejste vtaženi přímo do víru dění, ale že si do jednotlivých lokací musíte nejprve, na přehledné mapě, dojít. Celkově je k dispozici dvanáct levelů a v každém z nich půjde o něco trochu jiného. Pořád ale musíte myslet na to, že musí osvobodit svůj rodný kraj. Když jsem zmiňoval změny, myslel jsem samozřejmě i ty nepříznivé. Autoři tentokrát od logiky upustili, a tak se bude jednat prakticky o prachsprosté skákání. Řekl bych, že tvůrci se nechali inspirovat oblíbeným titulem Commander Keen, protože celkový konspekt tomu odpovídá.

Stereotypnost se tak dostaví poměrně rychle, a to není bohužel vůbec dobře. Místy bohužel pokulhává i hratelnost a mě tak závěrem nezbývá říci, že i přes veškeré snažení jsem se u předchozích dílů bavil více. Pokud ale máte tuhle sérii rádi, pak vás od stažení asi jen těžko odradím. Přílišnou zábavu si ale od toho neslibujte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Dizzy: The Next Generation Dizzy: The Next Generation Dizzy: The Next Generation Dizzy: The Next Generation Dizzy: The Next Generation

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce