recenze

Dizzy Stars

Dizzy Stars

V několika následujících dnech vám představíme několik remaků sympatického hrdiny z dob osmibitů – Dizzyho. Jeho první dobrodružství vás zavede do světa, kde bude vaším úkolem sesbírat všechny dostupné hvězdičky.
Sympatické vajíčko Dizzy je poměrně známý hrdina. Své jméno si získal ještě během slávy osmibitových počítačů a díky pokusům jako Alien Abduction Dizzy nebo A very Dizzy Christmas, ho můžete znát i dnes.

Tým Bubblefox Productions se ale rozhodl tuto rodinu remaků trochu více osvěžit a vytvořil několik her na toto téma. Ty se ale mezi sebou trochu svou kvalitou liší. I přes jejich rozličnou kvalitu, jsme se je rozhodli ale všechny postupně zrecenzovat. Jako první v našem hledáčku uvízl titul Dizzy Stars. Neoplývá ani skvělou grafikou, ani nějak extra velkou obtížností, ale nabízí poměrně solidní porci zábavy. Vaším úkolem bude vysbírat všechny hvězdičky, které jen spatříte a musíte se přitom snažit vyhýbat jak cizím jedincům, obývajících společnou hrací plochu, tak i vodě. Spadnete-li totiž do ní, automaticky končíte. Zdravotnímu stavu neprospívají ani louče, takže je potřeba skutečně si počínat obezřetně.

Škoda jen, že hra má několik zásadních nedostatků. Docela mi vadilo malé okno. To bohužel způsobuje více škody než užitku a titul se tak stává jemně nepřehledný. Můžete sice přepnout do fullscreenu, ale v tom okamžiku je grafika mnohem méně detailní. Je tedy na vás, kterou variantu si vyberete. Místy rovněž pokulhává hratelnost, ale nejde o nic takového, že byste si nemohli zvyknout. Závěrem bych vše shrnul jednou větou, a to, že se jedná o pěkný remake klasiky a na to, že jde o první kousek Bubblefox Productions, není vůbec zavrženíhodný. Konečně rozhodnutí nechám ale až na vás!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

Dizzy Stars Dizzy Stars Dizzy Stars Dizzy Stars Dizzy Stars

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce