recenze

Willys Miner Nightmare

Willys Miner Nightmare

Když se smíchá princip klasické skákačky Jet Set Willy s Manic Minerem, pak nemůže vzniknout nic jiného, než Willys Miner Nightmare. Zmixovaný remake, který si svou hratelností nezadá s předlohou, bude určitě zpestřením vašeho herního jídelníčku.
Když sečteme 1+1, pak očekáváme výsledek něco okolo 2. Ale když sečteme 2 herní klasiky, vyjde nám číslo mnohem vyšší. Jak je to možné?

Manic Miner a jeho mladší bráška Jet Set Willy spojili díky autorům ze Space-Time Productions své síly a tímto způsobem vznikla i dnešní gameska. Jak jsem již naznačil, prostým spojením těchto dvou veličin získáváme mnohem více, než by se zdálo. Za prvé je to rozsáhlá herní plocha, za druhé novátorský herní princip, za třetí klasická grafika v novém hávu, za čtvrté…ale nepředbíhejme. V každém případě si zvesela zaskáčeme a zaskotačíme jako za starých časů, kdy vrcholem grafiky byl sprajt o velikosti 8x8 bodíků. Bohužel (bohudík?) na nás tato grafika vystrčila svoje růžky i dnes, v o mnoho let mladším remake. Asi právě tento fakt rozdělí vážené hráčstvo do dvou skupin, které budou horlivě bránit jak klasickou pixelatou grafiku, tak i tuto grafiku kritizovat.

Celkem vzato jsem trochu na rozpacích, do které skupinky se zařadit. Mám obě klasiky (tedy MM i JSW) velmi rád, takže se spíše přikloním k obhajobě grafiky klasické, nicméně na druhou stranu bych si dokázal představit remake v novodobém pojetí. Ale jak jsem řekl, každý nechť si to srovná sám se sebou.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Etiäinen | 28.02.07 v 16:06

Tento remake som uz hral davnejsie a je to perkeftna kombinacia MM a JSW :) Len trosku fyziksa sa mi zdala cudna, ale to nevadi :)


galerie

Willys Miner Nightmare Willys Miner Nightmare Willys Miner Nightmare Willys Miner Nightmare Willys Miner Nightmare