recenze

Treasure Tower

Treasure Tower

Obrovská věž ukrývá mnoho pokladů. Podaří se vám jich ve velmi ostrém časovém limitu úspěšně dosáhnout? Skákejte s roztomilým panáčkem v hlavní roli. Je lepší rychle utíkat nebo sbírat bonusy? Rozhodněte sami…
Autor této hry David Newton po klasické plošinovce Crystal Towers ve stylu Hocus Pocus, která v naší recenzi obdržela slušných 67%, zvolil trochu více invence. Treasure Tower tak není typickým zástupcem všemožných hopsaček. Z šedi stovek podobných titulů vybočuje. Ze svého předchozího dílka si David vzal zpracování a také nápad s věží.

Celá hra se totiž skládá z 26 různě velkých věžiček o spoustě (přes 200) zajímavých místností. Věžičky jsou rozděleny podle náročnosti a postupně se vám odemykají. Musíte tedy začít na té nejlehčí úrovni a za sebou procházet všechny dál a dál. A to není vůbec jednoduché. V každé jednotlivé místnosti (věže jich obsahují různý počet) stačí projít či se proskákat od dveří ke dveřím přes různé překážky, jako jsou třeba bodáky, posunující se plošinky a další. Na své pouti s jakýmsi opancéřovaným panáčkem můžete též sbírat barevné obrazce (body) a hlavně jídlo, která dodá drahocenný čas. Ano, čtete dobře čas. Je to to nejdůležitější, co budete potřebovat. Časové limity omezující dobu hraní jsou opravdu ostré, při náročnějších obtížnostech stačí jen zaškobrtnout nebo se někde zdržet a nekompromisně končíte. Vzácné vteřinky ubírají také srážky s různými duchy, jež se na cestě objevují. Spěch tuto gamesu velmi ztěžuje a znatelně oživuje zábavnost.

Zpracování je spíše průměrné, stejně jako zvuky připomínající různé pouťové atrakce. Hlavní je ale hratelnost a ta je více než solidní. Pokořit celou hru je obrovská výzva. Pokud vás neodradí náročnost a máte rádi tituly, kde musíte být bezchybní, pak mi nezbývá než Treasure Tower vřele doporučit!

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

75 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Lokutus | 12.05.06 v 11:18

Slušný...


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce