recenze

Hawkeye

Hawkeye

Chtěli byste si zařádit jako za starých časů na své staré video hře. HAWKEYE vás vtáhne do dob klasických skákaček. Kdy Mario panoval na této zemi a kdy joypad byl alfou i omegou celé herní civilizace....
Kamarád mi před nedávnem doporučil malou hru se zajímavým názvem HAWKEYE. Zprvu se mi nic hrát nechtělo, tak jsem ji uskladnil na svém disku a věnoval se jiným věcem. Před dvěma dny jsem si prohlížel adresáře a opět na ni narazil. Tak co jiného jsem měl dělat než ji zkusit. Po najetí prvních úvodních obrázků mi bylo jasné, že to bude hopsačka jak vyšitá. Matně jsem zapátral v paměti, kdy jsem naposledy hrál Maria a pustil se do hraní.

Je pravda, že už jsem vypadl ze cviku a mé nervy už nejsou to co dřív, ale to, co jsem zažil v prvním kole, se dá nazvat jen slovem katastrofa. Ve hře se ocitáte v kůži malého panáčka, který je náramně podobný Stalonovi v nejlepších letech. Jedna věc mě hned zarazila, a to že hra je uzpůsobena jen pro boj z očí do očí. Pomýšlel jsem, že zákeřné potvory, které mi krouží nad hlavou, smetu samopalem, ale mýlil jsem se. Panáček ovládá jen pohyb dopředu a dozadu, skoky a přikrčení pro sestřelení nepřátel, kteří se zákeřně drží u země a vy jim laserem jen stříháte vlasy.

No ani ne tak vlasy jako chlupy, peří a kůži. Všichni nepřátelé, které jsem po dobu hraní potkal, totiž patří do říše zvířat. Někteří jsou lehce identifikovatelní, u některých už je to horší a někteří se evidentně nepovedli. Autoři vám dali do zásoby hned od počátku všechny dostupné zbraně, abyste se nemuseli protloukat jen pistolí. Což se stalo mně, protože jsem se nepodíval, jak se mění arzenál. Panáček s sebou nese čtyři zbraně. Pistoli, samopal, laser a raketomet. Bohužel vše až na pistoli má omezený počet střel, o čem se přesvědčíte po několika minutách hraní, kdy beznadějně drtíte pistolí tuny havěti, která se vás snaží eliminovat, abyste se nedostali pro sadu čtyř částí skládanky, která uzavírá level.

Bohužel, teď se vracím zpátky k mému fiasku. Jako odchovanec Maria jsem se sotva dostal na konec prvního kola a při skřípaní zubů jsem hru vypínal. Samozřejmě že tento názor je jen osobní, jinak se jedná o povedenou věcičku, která je skvělá na odreagování. Avšak varuji slabší povahy mého typu, které by mohly při usilovném skákání a mačkaní poničit klávesnici.


stáhnout hru
sv_fr@ntisek

autor
/ sv_fr@ntisek

Skóre

73 %

další recenze tohoto autora


    diskuze

    odeslat

    Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

    UnHynek | 16.06.06 v 15:49

    Ted me nemaz, az za chvili :-)

    artman | 16.06.06 v 15:48

    presne tak! :(

    tomtomtom | 16.06.06 v 11:36

    to jsou vyrazy ...

    Ještěr | 14.06.06 v 18:54

    lool, pan "ovci prdel" vylozene boduje, Jiri Komar napsal x-krat delsi text nez Ty soudruhu a ma tam mene gramatickych zhovadilosti... to jen tak na okraj.

    Radek Tomášek | 14.06.06 v 17:35

    No tak, trochu slusnosti do tech prispevku..Ne kazdemu vsechno sedne a kazdy nekdy, nekde zacinal. Proti kritice samozrejme nikdo nic nema, ale melo by to byt v jistych mezich...

    Ovčí prdel | 14.06.06 v 17:07

    ty pitomče Komáruj, vždyt to obtížný není, co to meleš? jestli neumíš hrát, tak recenze vůbec nepiš. A to raději nebudu komentovat tvé gram. chyby..seš fakt asi dement.

    postman | 14.06.06 v 09:27

    hawkey jsem hral uz pred 15 lety na Commodore 128;)
    tenkrat to byla pecka..


    galerie

    Hawkeye Hawkeye Hawkeye