recenze

Easter Avenger

Easter Avenger

Jaký je vlastně rozdíl mezi velikonočním vajíčkem a americkým prohibičním mafiánem? V Easter Avenger prakticky nulový. Je totiž vědecky prokázáno, že nejen lidé, ale i velikonoční vajíčka mají city... a vztek... a bejzbólici.. ;)
Easter Avenger (dále možná jen "EA") je další z řady her (tentokrát od převážně španělských autorů, která by dost možná nevznikla, nebýt štědře dotované soutěže Caiman Easter 2006. Vašemu hlavnímu hrdinovi - velikonočnímu vajíčku - zalíli tatínka do čokolády a vy teď máte 12 levelů na to, uspořádat vinným zajícům malou vendetu. Příběh je to nesporně originální, nepamatuji si, kdy jsem hrál za takhle naštvané velikonoční vejce - ale horší je to z výslednou obtížností, protože vražda každého protivníka bude boj. Někde od čtvrtého pátého levelu se dá potom regulérně hovořit o pekle.

Audiovizuální zpracování EA se nevyznačuje žádnou přemírou efektu či nových technologií, přesto je na tom řemeslně velmi slušně, ať už jde o rozmanitá pozadí nebo o samotné animace vajíček. Za podobně nápaditou považuji i hudbu, která do hry poměrně pěkně zapadá.

Sečteno podtrženo, Easter Avenger je nesporně kvalitní, avšak zároveň i pořádně náročná hra, při jejímž hraní určitě padne nějaká ta myška či klávesnice. Osobně doporučuji všem, kteří mají rádi arkády s decentně humorným příběhem, kterých na trhu očividně moc velký počet není. Jako blízkou alternativu vám mohu nabídnout A very Dizzy Christmas, která je taktéž plná vajec, velikonoce vystřídají vánoce a zmizí onen ceněný humorný příběh. Tak jako tak si připravte alespoň dvoje nervy...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

Easter Avenger Easter Avenger Easter Avenger Easter Avenger Easter Avenger

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce