recenze

Untitled

Untitled

Vajíčko se ve svém kurníku pomalinku začalo nudit, a tak se jednoho dne sebralo a vyrazilo do světa. Neslyšeli jste to už někde? Kupodivu tentokrát nejde o Dizzyho, kdepak; Dizzy má nového konkurenta. Schopného konkurenta!
Hráči znalí kdysi velkolepé série Dizzy jsou na hopsající vajíčka v plošinovkách zvyklí. Ať už se Helix Games motivovali jeho starou slávou, nebo se prostě jen potřebovali vlézt do nedávno ukončené velikonoční soutěže na serveru Caiman.us, výsledkem je neobvyklá, přesto však velmi kvalitní hra. Ano, plošinovek tady máme spousty, o průměrných pokusech ani nemluvě, ale tentokrát se významně zadařilo po stránce grafiky, atmosféry i samotné hratlenosti. Ta se víceméně drží zaběhnutého standardu, ale třeba takový systém pohybu a jeho postupný upgrade je třeba zvlášť vypíchnout, není totiž zase tak velký problém, naučit vejce jumpit jako v Quake 3. :-)

Paráda, řeknete si možná, ale kde je ten pověstný háček? Tentokrát vězí v ne zrovna víkendové obtížnosti hry. A pokud se domníváte, že vše proběhne hladce tak, jako v prvních obrazovkách, tak nebude. Pro jednoho jen malý háček, pro dalšího dost možná velký hák. Kouzelná malovaná grafika nepředstavuje pro kus moderního hadrwaru žádnou větší zátěž, přesto s výsledným celkem velmi ladí, stejně jako stylový hudební doprovod.

Co dodat? Kdo to s arkádami myslí aspoň trochu vážně, ten prostě Untitled musí mít. Untitled zabaví malé, velké, prostě všechny. Název samotný sice dává prostor jistým pochybnostem o neslané a odfláknuté hře, ale opak je někdy pravdou. Jako alternativu vám mohu nabídnout podobně kvalitního, leč diametrálně odlištného Flying Doughmana, ale nejlépe uděláte, když si půjdete pro download hned kousek pod tento text... Letošní Velikonoce totiž přejí peckám.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Marek Fišer | 18.04.06 v 18:06

Triple: pravda, Untitled je zřejmě lepší než Fl. Doughman (a hlavně freeee), nicméně Doughman má také své kouzlo ;)

Triple T | 13.04.06 v 21:52

kahi: Jestli mas na mysli postupne odemykani schopnosti, mela by se ti libit jakakoliv slusna metroidovka (pokud pomineme tu obtiznost, ktera je pro tenhle zanr pomerne priznacna).

kahi | 13.04.06 v 19:33

velmi si mi líbí postupné in-game seznamování s ovládáním a s triky, ale vytkl bych tomu obtížnost...

marian | 13.04.06 v 12:39

Koukni se do svého mailu :)

Triple T | 13.04.06 v 11:06

Copak neexistuje jediny freeherni server, ktery s recenzi pocka, az bude tahle hra hotova?
Jinak tohle je (narozdil od zmineneho Doughmana) opravdu skvela hra, moc se tesim, co od Helixe uvidime priste (doufam, ze nekdy taky ubere s obtiznosti, abych to mohl dohrat i ja :)).


galerie

Untitled Untitled Untitled Untitled